Verdachte in zaak Kiers aangehouden

VEENDAM - De politie heeft woensdag een 41-jarige man uit Veendam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige Derk Kiers.
De aangehouden Tjaard E. was een goede vriend van het slachtoffer en de eerder aangehouden verdachten. De aanhouding is het gevolg van nieuwe informatie afkomstig uit het politieonderzoek. De man, die vaak bij Kiers over de vloer kwam en geregeld diens honden uitliet, is in zijn woning in Veendam aangehouden. E. liep bovendien mee in de stille tocht na de moord en bezocht eveneens de begrafenis van Derk Kiers.
De afgelopen tijd richtte het politieonderzoek zich voornamelijk op de sociale omgeving van Kiers. Zo’n vijftien rechercheurs houden zich bezig met het natrekken van tips, het verhoren van getuigen en het analyseren van aangetroffen sporen.
Derk Kiers is tussen 1 en 3 januari om het leven is gebracht. In de nacht van 1 op 2 januari hebben getuigen nog een ruzie achter de woning van het slachtoffer waargenomen. In maart zijn in het kader van dit onderzoek een 37-jarige vrouw en een 29-jarige man aangehouden. Beide verdachten zijn in vrijheid gesteld, maar nog steeds verdachte.
De Hoofdofficier van Justitie in Groningen heeft begin maart een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die rechtstreeks leidt tot aanhouding van de dader van de moord op de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank.
Tot nu toe heeft de beloning nog niet tot de gouden tip geleid. De beloning is nog altijd van kracht.