Jonge zeearend prijkt op postzegel

LAUWERSLAND - VVV Lauwersland heeft een speciale editie postzegels uitgebracht die in het teken staan van de zeearend die onlangs is geboren in het Nationaal Park Lauwersmeer.
Op de postzegels staat de jonge zeearend die op 6 juni werd geringd. De zegels worden door VVV Lauwersland de komende tijd gebruikt ter promotie. Ook zijn de zegels gewoon te koop bij de VVV Lauwersland kantoren.
Op 11 mei 2011 werd de jonge zeearend geboren in het Nationaal Park Lauwersmeer. Het Lauwersmeergebied is, na de Oostvaardersplassen, de tweede plek in Nederland waar een zeearendpaar hun jong ter wereld bracht. De jonge zeearend is voorzien van goed herkenbare ringen.
Om de linkerpoot zit een zwarte ring met witte letter en om de rechterpoot een zogenaamde landsring. Vogelaars met goede verrekijkers of telescopen kunnen deze ringen op afstand aflezen en hun waarnemingen doorgeven aan een meldpunt. Volgens boswachter Jan Willems van Staatsbosbeheer vormt de postzegel een mooie herinnering aan de jonge zeearend, want die staat al te wapperen met zijn vleugels op de rand van het nest om binnenkort uit te vliegen.