Roze, roze en nog meer roze in stad Groningen

GRONINGEN - De stad Groningen is dit weekend overgoten met een laagje roze. Met allerlei activiteiten viert de stad de sociale acceptatie van homoseksualiteit.
Zaterdag stond onder meer de traditionele parade op het programma. Zo'n vijfhonderd mensen liepen, reden of fietsten mee. Vanaf het Gedempte Zuiderdiep trok de stoet via de Grote Markt en het Broerplein naar de Westerhaven. Vooraan liep de Showband Marum met een veertig meter lange regenboogvlag, het symbool van homosexuelen, die voor veelkleurigheid staat. De parade bestond dan ook niet alleen uit homo's, lesbiënnnes, bisexuelen of transgenders; maar ook hetero's.
Niet alleen zaterdag, maar het hele weekend staat in het teken van emancipatie en erkenning van homoseksualiteit. Vrijdagavond werd al de aftrap gegeven in de Stadsschouwburg met de première van de musical Wilde Rozen, over drie generaties lesbiënnes. Op de Grote Markt waren bovendien optredens van onder meer Loïs Lane en Glennis Grace. Ook op zondag is er nog van alles te doen in en om de stad, zo zijn er wandelingen, fietstochten en er is een dichtersontbijt.
Heeft u mooie foto's, stuur ze op naar nieuwsfoto@rtvnoord.nl.