Strunen met Stolk voor derde jaar op TV Noord

Cees Stolk wandelt deze zomer opnieuw door de provincie Groningen voor RTV Noord. Hij ontmoet mensen die duiding en betekenis geven aan de omgeving waar hij door wandelt.
Voor het derde achtereenvolgend jaar neemt hij in het programma Strunen met Stolk de kijker mee naar vijf bijzondere landschappen in de buurt van Drieborg, Ter Borg, Woltersum, Aduard en Zandeweer.
Dat is in de eerste uitzending het verhaal van de terugkeer van de grauwe kiekendief in het weidse Oldambt. In de tweede uitzending staat hij stil bij een nieuw fenomeen voor de wandelaar, het lijkenpad. En passant vertelt hij het verhaal van een heuse melkoorlog in Westerwolde.
Met zijn trouwe viervoeter de Jack Russell Rakker loopt hij langs de enige katholieke bidkapel in het goddeloze Groningen en beluistert een Gregoriaans concert in het klooster Ter Apel. In Woltersum ziet hij hoe een houtzaagmolen vroeger werkte en in Zandeweer vertelt hij de geschiedenis van de verdwenen veiling Ons Belang die destijds maar liefst 500 leden telde. In het Middag en Humsterland geniet hij van de nog originele slootjes structuur in de buurt van de pittoreske wierde Niehove.
Het wandelprogramma - gemaakt door producer/regisseur Ron de Feber en cameraman Arjen de Graaf - is in de zomer te zien op de dinsdagavond bij RTV Noord. De eerste aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 5 juli. De schitterende beelden zullen menigeen bekoren en wellicht uitnodigen zelf op pad te gaan.
De afleveringen zijn na de uitzending ook op de website van RTV Noord te zien via Uitzending Gemist, zodat kijkers van buiten de provincie Groningen de belevenissen van Cees Stolk kunnen bewonderen. Wie na het zien van die tochten zin krijgt erop uit te trekken, kan de wandelroutes downloaden bij RTV Noord.
RTV Noord
Strunen met Stolk
vanaf dinsdag 5 juli