Verdachten van overval in Farmsum zijn mannen van 18, 21 en 22 jaar

Politie op de plek van de overval
Politie op de plek van de overval © ProNews
De politie heeft drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een overval op een industrieterrein in Farmsum. Daarbij viel dinsdagmiddag een zwaargewonde.
Volgens de politie gaat het om een 21-jarige man uit Assen, een 22-jarige man uit Delfzijl en een 18-jarige man uit Delfzijl. Zij worden alle drie verdacht van betrokkenheid bij deze overval. Onderzoek moet uitwijzen welke rol elke verdachte in deze overval heeft gespeeld. Het trio zit vast en wordt verhoord.

Metaalhandelaar

Agenten kregen aan het einde van dinsdagmiddag een melding van een overval aan de Oosterhorn in Farmsum. Daarbij zou een persoon zijn mishandeld. Hulpdiensten ter plaatse troffen een zwaargewond slachtoffer aan.
Volgens omstanders was een metaalhandelaar doelwit. De man was nog aanspreekbaar toen de politie kwam. Hij vertelde dat de drie mannen zijn terrein opliepen en hem plotseling aanvielen. Volgens hem waren ze uit op zijn geld. Eén van de aanvallers had hem daarbij met een voorwerp op het hoofd geslagen. Of er iets is buitgemaakt, onderzoekt de politie nog.

Oplettende buurtbewoners

Na het incident namen de verdachten de benen. Bij de zoektocht in de omgeving door de politie - geholpen door oplettende buurtbewoners - zagen agenten aan het begin van de avond drie mannen lopen bij het AVIA tankstation in Farmsum. De drie, die voldeden aan het signalement, zijn daar aangehouden.
De politie vraagt getuigen om contact op te nemen.
Dit bericht is aangevuld met informatie over de verdachten