'Jack the Stripper' vermoedelijk al jaren actief

GRONINGEN - De jongeman die zich onder het mom van een ontgroening of een verloren weddenschap zich bij studentenhuizen uitkleedt, zou al jaren actief zijn.
Maandag maakte de politie bekend op zoek te zijn naar Jack the Stripper, zoals hij in de volksmond inmiddels bekend staat. Op dat moment waren er vier gevallen bij de politie bekend. Inmiddels stromen de aangiftes binnen. Alleen dinsdagochtend al waren er 20 vrouwen met een soortgelijk verhaal. Ook hebben vrouwen zich gemeld die de man al jaren geleden een keer aan de deur hebben gehad.
Maandagavond werden vier bewoners van een studentenhuis aan de Oosterweg in Groningen verrast door de schennispleger. Toen hij zijn kleren uittrok vonden de dames het nog wel grappig, maar op het moment dat de man 'seksuele handelingen bij zichzelf verrichtte' stuurden de vrouwen hem weg en alarmeerden ze de politie.
Het gaat om een twintiger van 1.70 tot 1.80 meter lang en een tenger postuur. De man heeft een pokdalige huid. De politie adviseert direct 112 te bellen zodra de man zich aandient. Studenten die eerder geconfronteerd zijn met de schennispleger kunnen dit alsnog melden bij de studentenagenten van Regiopolitie Groningen, via Twitter, Facebook of het landelijke nummer 0900-8844.