Spelers van Donar laten snor staan: 'Totdat we niet meer in de play-offs zitten'

Leon Williams, met snor, tegen Yoast United
Leon Williams, met snor, tegen Yoast United © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben woensdagavond goede zaken gedaan in strijd om een plek in de halve finale van het Nederlands kampioenschap. Yoast United werd verslagen in het eerste duel van een 'best of three': 75-65. Leon Williams houdt een dubbel gevoel over aan het duel met de ploeg uit Bemmel.
'Het is altijd fijn om te winnen, maar ik vond het wel jammer dat we het zo eindigde', doelt de aanvoerder op de spannende slotminuten. Donar leidde halverwege het duel met twintig punten, maar liet de bezoekers terugkomen tot slechts drie punten in het vierde kwart. 'Als je op een gegeven moment ruim voorstaat, word je minder scherp in de aanval, terwijl je eigenlijk ongenadig moet zijn. We kunnen hier weer van leren', concludeert de Nederlander.
Williams: 'Beetje jammer van het einde'

'Gelukssnor'

Het was een opvallend gezicht voor iedereen in Martiniplaza. De spelers van Donar hadden allemaal een snor boven de lip, of een poging daartoe. Williams kan het uitleggen: 'Ja, iedereen probeert een snor te laten staan', vertelt de guard lachend. 'Het idee is om de snorren te laten staan totdat we niet meer in de play-offs zitten.' Geven ze geheime krachten? 'We gaan het zien!'

Return in Bemmel

De play-offs worden donderdag hervat, wanneer Donar op bezoek gaat bij Yoast United. Bij winst gaan de Groningers door naar de halve finale, waarin Heroes Den Bosch de tegenstander is. Bij verlies volgt er zondag een beslissingsduel in het Martiniplaza. In dat geval is RTV Noord weer live van de partij. Er staat een lange busrit richting het Gelderse Bemmel te wachten voor de Groninger basketballers. 'Ja, dat is pittig. Al hebben zij er net zo veel last van als wij dat doen, dus het is geen excuus. We worden goed verzorgd. We krijgen gelijk eten na de wedstrijd en er staat een ijsbad klaar', klinkt de Leon Williams vol vertrouwen.

Duel aansluitend aan dodenherdenking

De wedstrijd wordt gespeeld op een wel heel opmerkelijk moment. Een half uur na de twee minuten stilte in het kader van de dodenherdenking volgt al de tip off in de Kooi. Ook Williams in niet blij met de timing. 'Het is vervelend. Maar we hebben een play-off wedstrijd, dus moeten de knop zien om te draaien.' Dat zal niet makkelijk zijn, denkt hij. 'Het is een heel belangrijk moment. Als Nederlander doe je dat met trots.'