liveblog | 4 mei 2023

112-nieuws donderdag 4 mei: Motorrijder over de kop • Trekker in de sloot • Automobilist ramt slagboom

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 mei 2023, 20:15 uur
20:15

Motorrijder onderuit in Stad

Een motorrijder is donderdagavond rond 20.15 uur onderuit gegaan op de Korreweg in de stad Groningen. Door een nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder van de motor de macht over het stuur, waarna de motor over de kop vloog en bovenop een hekje tot stilstand kwam. Daarbij raakte ook een geparkeerd busje beschadigd. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis.
De motor na het ongeluk
De motor na het ongeluk © 112 Groningen
15:00

Trekker in de sloot bij Godlinze

Aan de Hooiweg in Godlinze is een boer met zijn trekker in de sloot beland. Dat gebeurde tijdens het bewerken van zijn land.
Volgens een getuige is de man met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.
De trekker kwam in een sloot terecht
De trekker kwam in een sloot terecht © ProNews
14:00

Brandweer breekt deuren open om gaslek te vinden

De brandweer in Stad heeft vanmiddag twee woningen opengebroken om een gaslek te vinden. Het lek werd uiteindelijk gevonden in een woning aan de Sloep in de stadswijk Lewenborg.
Het lek werd uiteindelijk gevonden in een cv-installatie. Er bleek een schroefje los te zitten. Uit voorzorg wilde de brandweer ook de twee naastgelegen woningen controleren. Daarvoor moesten de voordeuren worden opengebroken. Een timmerman zal de deuren vervangen. Tot dat moment blijft de politie de woningen bewaken.
De brandweer bij de woningen in Lewenborg
De brandweer bij de woningen in Lewenborg © 112Groningen
13:30

Automobilist ramt slagboom Eelderbrug Stad

Een automobilist heeft vanmiddag de slagboom van de Eelderbrug in Groningen geramd. De slagboom is daardoor afgebroken en ligt half over de rijbaan van de Eeldersingel. De Eelderbrug is daardoor gestremd voor autoverkeer.
Waarom de bestuurder niet is gestopt voor de gesloten slagbomen is niet duidelijk. Een monteur is onderweg om de boel te repareren.
De slagboom ligt half over de weg
De slagboom ligt half over de weg © Persbureau Meter
11:54

Twee woningen beschoten in Oude Pekela

Twee woningen aan de Scheepvaartstraat in Oude Pekela zijn afgelopen nacht rond twaalf uur beschoten.
De bewoners hoorden rond middernacht twee knallen, maar dachten dat het om vuurwerk ging. Toen ze vanmorgen opstonden, zagen ze de kogelgaten.
Het kogelgat in het raam
Het kogelgat in het raam © 112groningen
10:00

Harde knallen door vuurwerk in Delfzijl

Even voor 22.00 gisteravond werden twee harde knallen gehoord rond de Julianalaan in het centrum van Delfzijl. Een getuige zag dat mensen met vuurwerk aan het gooien waren, aldus de politie. Er is melding gedaan van overlast. Voor zover bekend is er geen schade ontstaan door de knallen.
Er waren twee harde knallen te horen
Er waren twee harde knallen te horen © Gijs Bouman/112 Groningen