Donar plaatst zich na eenvoudige zege in Bemmel voor halve finale play-offs

Sander Hollanders in de thuiswedstrijd tegen Yoast
Sander Hollanders in de thuiswedstrijd tegen Yoast © JKBeeld
Donar heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs, door in Bemmel ook het tweede duel van de kwartfinale (best-of-three) te winnen. De Groningers rekenden net als woensdag af met Yoast United: 72-89.
De thuisploeg nam aanvankelijk het voortouw. Niettemin stond Donar na tien minuten spelen één punt voor (17-18), door een driepunter van Sander Hollanders.
In het tweede bedrijf liepen de Groningers nog iets verder uit, waardoor het 39-46 stond bij rust. Vooral Hollanders had daarin een grote bijdrage met drie driepunters uit vier pogingen.

Weinig balverlies

In het derde kwart liep Donar nog eens vijf punten uit: 56-68. In de laatste tien minuten liep de ploeg van coach Andrej Stimac opnieuw vijf punten uit. Donar had over de hele wedstrijd een beter schotpercentage, veel minder balverlies (slechts vier keer) en veel meer assists (17 tegen 8).

Topscorers Donar

Vernon Taylor was topscorer aan de kant van Donar met zeventien punten. Willem Brandwijk was goed voor veertien punten. Sander Hollanders (13), Viktor Gaddefors (12) en Clay Mounce (11) kwamen eveneens in de dubbele cijfers.
Speeldata halve finale
Tegenstander in de halve finale (best-of-five serie) is de nummer twee van de competitie, Heroes Den Bosch. De speeldata zijn: woensdag 10 mei (Maaspoort), vrijdag 12 mei (Martiniplaza), zondag 14 mei (Maaspoort), en indien nodig dinsdag 16 mei (Martiniplaza) en donderdag 18 mei (Maaspoort).