Terrein Bevrijdingsfestival in Stad is ontruimd vanwege naderend noodweer

De toegang is afgesloten
De toegang is afgesloten © Martin Nuver/112 Groningen
Vanwege het slechte weer dat eraan komt, zijn de ingangen naar het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen afgesloten. Mensen kunnen het terrein nog wel verlaten.
'Wij hebben moeten besluiten om de poorten te moeten sluiten en wij zullen het programma onderbreken. Het veld wordt ontruimd', vertelt organisator Ebel Jan van Dijk op Radio Noord. 'Wij zullen zo spoedig mogelijk het programma hervatten, want achter de wolken schijnt de zon, maar er komen wel hele donkere wolken aan op dit moment.'

Veiligheid

'Wij hebben nogal wat staalconstructies hier, dus dat betekent dat we het terrein volledig gaan ontruimen. De veiligheid staat natuurlijk altijd voorop en dat betekent dat we een dergelijke keuze hebben moeten maken. We willen vooral dat mensen een veilig onderkomen kunnen zoeken', aldus Van Dijk.
Het terrein is leeg
Het terrein is leeg © Mirre van de Klok/RTV Noord

Teleurstelling

'Iedereen is er al uit', vertelt verslaggever Mirre van de Klok. 'Er was geen paniek, wel veel teleurstelling. Het was heel gezellig, maar op een gegeven moment hoorden we dat niemand meer het terrein op mocht. Toen stond het ook op allemaal borden, en ging iedereen weg. Vol teleurstelling, mensen hadden toch zin om de vrijheid te vieren.'
De festivaldirecteur hoopt aan het einde van de middag of het begin van de avond het programma te hervatten. Ook in Assen wordt opgeroepen om niet meer te komen vanwege het slechte weer. Het Bevrijdingsfestival in Zwolle werd ook stilgelegd, maar is inmiddels weer opgestart.

Waarschuwing brandweer

De brandweer in Groningen waarschuwt voor 'extreem slecht weer' dat richting de provincie trekt. 'Bij deze een waarschuwing voor jullie, zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen. Wees goed voorbereid', laat de brandweer Groningen weten op Twitter.