liveblog | 7 mei 2023

112-nieuws zondag 7 mei: Brand in appartementencomplex Stad • Automobilist botst op boom in Finsterwolde

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 mei 2023, 23:25 uur
23:25

'Grote brand' in appartementencomplex De Rokade in Groningen

In appartementencomplex De Rokade aan de Sportlaan in de stad Groningen is zondagavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse.
'De opschaling heeft te maken met de complexiteit van het gebouw en de rookontwikkeling. Er wonen immers nogal wat mensen', zegt woordvoerder Geert Walburg. 'Maar op dit moment hebben wij de brand onder controle.'
De brandweer bij de Rokade in Stad
De brandweer bij de Rokade in Stad © ProNews
20:05

Automobilist botst op boom in Finsterwolde

Op de Goldhoorn in Finsterwolde is zondagavond bij een eenzijdig ongeval een automobilist op een boom gebotst. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht.
De bestuurder is meegenomen naar het ziekenhuis ter controle.
De plaats van het ongeval in Finsterwolde
De plaats van het ongeval in Finsterwolde © 112Groningen
17:00

Eenzijdig ongeluk bij achteruit rijden in Stad

Op de Hora Siccamasingel in Groningen is bij een eenzijdig ongeval een auto in de bosjes voor een flat terechtgekomen. Waarschijnlijk is er bij het achteruitrijden iets misgegaan.
Of er bij het ongeval gewonden zijn gevallen is niet duidelijk.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © Persbureau Groningen
12:30

Treinverkeer Zuidbroek-Winschoten ligt stil na aanrijding op spoor

Door een aanrijding op het spoor ten Noorden van Meeden is het treinverkeer tussen Zuidbroek en Winschoten tijdelijk stilgelegd. Volgens een politiewoordvoerder heeft de trein een persoon geschept, die daardoor zwaargewond is geraakt.
Bij het spoor werd ook een fiets gevonden, maar onduidelijk is of deze van het slachtoffer is. Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeluk aan de Zevenwoldsterweg precies tot stand is gekomen. Arriva heeft tussen Zuidbroek en Winschoten bussen ingezet zodat treinreizigers hun weg kunnen vervolgen.
Hulpdiensten op de plek waar de aanrijding op het spoor plaatsvond
Hulpdiensten op de plek waar de aanrijding op het spoor plaatsvond © DG-Fotografie
06:50

Stadjer aangehouden na steekpartij in Leeuwarden

De politie in Leeuwarden heeft zaterdagavond een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen twee personen op straat ruzie maken. Toen zij poolshoogte namen, maakte de Stadjer zich uit de voeten. Hij bleek een mes op zak te hebben en de andere betrokkene had een steekwond in zijn arm.
Het incident vond rond 22.40 uur plaats op de kruising van de Oosterkade en Droevendal. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen.
De politie
De politie © politie.nl