FC Groningen wint van Beerschot AC

WINSUM - FC Groningen heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Beerschot AC met 3-1 gewonnen. De wedstrijd op het veld van amateurvereniging VIBOA in Winsum trok 1750 toeschouwers.
De Belgen kwamen al na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Sherjil MacDonald. Virgil van Dijk scoorde twee minuten later de gelijkmaker voor de Groningers. Tim Matavz, die al in de eerste minuut voor de openingstreffer had kunnen zorgen, zette zeven minuten voor de rust het scorebord op 2-1 uit een strafschop vanwege een handsbal.
Na de rust werd de plek van Matavz ingenomen door Hyun-Jun Suk. Hij maakte na ruim twintig minuten de derde Groninger treffer. Doelman Luciano was samen met Dusan Tadic de enige die de volledige 90 minuten speelde. Luciano speelde tegen zijn oude club.
Opstelling FC Groningen:
Luciano; Kappelhof (60’ Luis Pedro), Van Dijk (60’ Ajilore), Kwakman (60’ Bakker), Burnet (60’ Johansson); Kieftenbeld (60’ Hiariej), Holla (60’ Sparv); Batbay (60’ Bos), Andersson (60’ Pedersen), Tadic; Matavz (46’ Suk).