liveblog | 9 mei 2023

112-nieuws dinsdag 9 mei: Ramen van zeker tien auto's ingeslagen bij sportcentrum Kardinge

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 mei 2023, 16:30 uur
16:30

Busje en scooter botsen op elkaar op Gotenburgerweg in stad

Op de Gotenburgerweg in stad heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een busje en een scooter. De bestuurder van de scooter is in de ambulance behandeld aan zijn verwondingen.
De bestuurder van de scooter is in de ambulance behandeld aan zijn verwondingen.
De bestuurder van de scooter is in de ambulance behandeld aan zijn verwondingen. © 112 Groningen
15:15

Ramen van zeker tien auto's ingeslagen bij Kardinge

Op de parkeerplaats van sportcentrum Kardinge in Stad zijn ramen van meerdere auto's ingeslagen. Dat is gebeurd in de nacht van zondag op maandag. Volgens de politie zijn zeker tien auto's het doelwit geworden. Of er iets uit de auto's is meegenomen, is niet bekend.
De politie heeft contact gezocht met de eigenaren van de vernielde auto's. Dat is nog niet in alle gevallen gelukt. Slachtoffers krijgen het advies om alsnog online aangifte te doen.
Het is de tweede keer in korte tijd dat auto's zijn opgebroken in het noorden van de stad. Op 23 april was het raak bij negen auto's aan de Ulgersmaweg.
Een ingeslagen autoruit op de parkeerplaats van Kardinge
Een ingeslagen autoruit op de parkeerplaats van Kardinge © Patrick Wind/112Groningen
15:00

Aanrijding op zebrapad in Stad

Aan de Van Ketwich Verschuurlaan in de stad Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een voetganger. Het slachtoffer is behandeld door personeel van een ambulancemotor.
Hulpdiensten bij de aanrijding op het zebrapad
Hulpdiensten bij de aanrijding op het zebrapad © Persbureau Meter
14:50

Stroomstoring in Groningse Zeeheldenbuurt

De Zeeheldenbuurt in Stad heeft dinsdagmiddag last gehad van een stroomstoring. Volgens netbeheerder Enexis zaten ruim negentienhonderd woningen en bedrijven in de wijk zonder stroom. Lees hier het hele bericht.
13:15

Landbouwvoertuigen bekeurd bij controle

Bij een controle van landbouwvoertuigen heeft de politie Noord-Nederland twee bestuurders op de bon geslingerd. Een trekker met daarachter een mestinjecteur en container was vijf meter langer dan toegestaan. Een andere bestuurder werd bekeurd wegens het vervoeren van een te zware mestcontainer. De controle vond plaats in verband met de drukte op de weg door landbouwverkeer.