Stagiair Wagenborg nog steeds spoorloos

© Wagenborg Shipping
DELFZIJL - Het Korps Landelijke Politiediensten, het KLPD, vreest dat de 20-jarige scholier uit 't Zand in Noord-Holland, die sinds 18 juni wordt vermist op een schip van rederij Wagenborg, door een tragisch ongeval te water is geraakt en verdronken.
Dat zeg het KLPD na een intensief onderzoek, dat niets heeft opgeleverd. De scholier van de Maritieme Academie van het ROC in Den Helder, liep stage op de Alaskaborg van rederij Wagenborg, dat ten tijde van de vermissing op de Atlantische Oceaan bij Canada voer. De politie vond niets aan boord dat zou kunnen wijzen op een ongeval of mogelijk misdrijf.
Rederij Wagenborg sprak destijds direct de vrees uit dat de stagiair overboord is gevallen. Hij was 's avonds om 18 uur nog gezien bij het avondeten. Daarna vertrok hij naar zijn hut. Toen hij 's ochtends niet op zijn post verscheen werd alarm geslagen. Zijn bed bleek onbeslapen. Toen hij nergens op het schip werd teruggevonden, werd de conclusie getrokken dat hij overboord moest zijn gevallen.
De Alaskaborg maakte meteen rechtsomkeert naar de plek waar de jongen voor het laatst aan boord was gezien. Zeven andere schepen en twee vliegtuigen van de Canadese kustwacht hebben in een gebied van meer dan 1500 vierkante kilometer naar hem gezocht, helaas zonder resultaat.