Campagne van start om automobilisten het openbaar vervoer in te krijgen

Een lijnbus van Qbuzz in Groningen
Een lijnbus van Qbuzz in Groningen © ANP
Automobilisten van en naar de stad Groningen kunnen van woensdag 10 mei tot en met zondag 4 juni één dag met vijftig procent korting met het openbaar vervoer reizen.
Vervoerders Qbuzz en Arriva, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar willen met een nieuwe campagne reizigers aanmoedigen om het openbaar vervoer uit te proberen als alternatief voor de auto.

Alternatief

Met de vele wegwerkzaamheden in en om Groningen kan het openbaar vervoer volgens de initiatiefnemers een goed alternatief zijn voor de auto.
'In de drie noordelijke provincies zijn veel snelle bus- en treinverbindingen. Vaak is het dan sneller om naar een hub of een P+R in de buurt te rijden of te fietsen en daar de bus of trein te pakken. Daarnaast is reizen met het ov comfortabel. Zo heb je tijdens de reis tijd om andere dingen te doen zoals werken, lezen en ontspannen.'

Informatie

Automobilisten kunnen eenmalig een kortingscode aanvragen om met het openbaar vervoer te reizen. Meer informatie over deze eenmalige actie staat op de website stapeensover.nl.