Rijstrookafsluiting A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West twee weken verlengd

Het viaduct over de busbaan.
Het viaduct over de busbaan. © Aanpak Ring Zuid
De afsluiting van één rijstrook op de A7 tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West duurt twee weken langer, namelijk tot vrijdag 2 juni. Het herstel van het viaduct bij de busbaan in Hoogkerk kost meer tijd omdat er meer schade is aangetroffen dan verwacht, meldt Aanpak Ring Zuid.
Sinds 17 april 2023 is de rechterrijstrook op de A7 tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West dicht. Het verkeer kan alleen nog over de linkerrijstrook richting het Julianaplein. Dat zorgt regelmatig voor files, met name in de spits.

Brandschade

Zo'n twintig jaar geleden heeft onder het viaduct een felle brand gewoed. Destijds is het viaduct deels hersteld en weer in gebruik genomen. 'Nu willen we het viaduct helemaal herstellen, om een lange levensduur te garanderen', schrijft Aanpak Ring Zuid.
De oude schades aan de druklaag van het asfalt zijn in het verleden niet altijd goed hersteld. Ook was er schade op andere plekken van het viaduct, onder meer op de busbaan. De uitloop van de werkzaamheden heeft geen directe gevolgen voor de verdere planning van het project, verwacht Aanpak Ring Zuid.

Afsluitingen komend weekend

De geplande afsluitingen komend weekend gaan wel gewoon door. Van vrijdagavond 12 mei (21.00 uur) tot maandagochtend 15 mei (06.00 uur) is de A7 dicht van Hoogkerk tot Groningen-West. Deze afsluiting is dus voor het verkeer richting Groningen. Het verkeer naar de stad wordt omgeleid via Hoogkerk en het Hoendiep. Verkeer naar het zuiden (A28) rijdt om via Peize.
In het rood de afsluiting van Hoogkerk tot Groningen-West. In het groen de omleidingsroutes
In het rood de afsluiting van Hoogkerk tot Groningen-West. In het groen de omleidingsroutes © Groningen Bereikbaar (via Aanpak Ring Zuid)