liveblog | 11 mei

112-nieuws donderdag 11 mei: Gewapende overvallen in Winschoten en Leek • Scooterrijder gewond bij botsing

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 mei, 21:00 uur
donderdag 11 mei
21:00

Automobilist en scooterrijder botsen in Stadswijk Paddepoel

Op de kruising van de Noorderkroonstraat en de Ossenhoederstraat in de stad Groningen heeft donderdagavond een botsing plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder. De bestuurder van de scooter raakte daardoor gewond en werd na het ongeluk naar het ziekenhuis overgebracht. De weg was ten tijde van het ongeluk deels afgesloten. De politie zoekt uit hoe de botsing kon gebeuren.
De kruising waarop het ongeluk plaatsvond
De kruising waarop het ongeluk plaatsvond © 112 Groningen
20:10

Gewapende overval op supermarkt in Winschoten

De SPAR-supermarkt aan de Amstelstraat in Winschoten is donderdagavond rond 19.30 uur overvallen. Daarbij werd het personeel met een wapen bedreigd, meldt de politie. Er raakte niemand gewond. Of er iets is buitgemaakt, is onduidelijk. Volgens de politie is de dader een jongen met een tenger postuur. Hij droeg een bivakmuts met oranje randen, had een zwarte jas aan en droeg een rugzak bij zich. Hij is na de overval mogelijk lopend vertrokken in de richting van de Vondellaan. De politie startte na de melding van de overval met behulp van de marechaussee een zoektocht naar de dader.
De supermarkt is donderdagavond overvallen
De supermarkt is donderdagavond overvallen © Gijs Bouman/112Groningen
17:50

Auto-ongeluk in Opende, twee betrokkenen naar ziekenhuis

In Opende zijn de inzittenden van een auto donderdag aan het eind van de middag bij een ongeluk betrokken geweest toen de bestuurder door een nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Dat gebeurde op de Parkweg, vlak bij de recreatieplas ten zuiden van het dorp. Van de drie inzittenden moesten twee naar het ziekenhuis worden overgebracht. Hoe het ongeluk, waar geen andere weggebruikers bij waren betrokken, kon gebeuren wordt nog uitgezocht.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval in Opende
Hulpdiensten op de plek van het ongeval in Opende © ProNews
15:10

Primera in Leek overvallen, verdachte op de vlucht

Bij een vestiging van Primera aan de Bosweg in Leek heeft donderdagmiddag een overval plaatsgevonden. Een medewerker is hierbij bedreigd met een wapen, maar raakte niet gewond. De verdachte van rond de 17 à 18 jaar vluchtte na de overval richting het terrein van Landgoed Nienoord De politie is daar in de omgeving naar hem op zoek gegaan, maar staakte de zoektocht rond 18.30 uur. Het is niet bekend of er iets buit is gemaakt.
Lees hier het hele bericht.
Politie bij de ingang van Landgoed Nienoord
Politie bij de ingang van Landgoed Nienoord © Geert Pruiksma
15:00

Fietser gewond bij ongeluk in Hoogezand

Bij een ongeluk aan de De Savornin Lohmanlaan in Hoogezand is een fietser gewond geraakt. Het is niet bekend wat er precies gebeurd is. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de Nieuw Apostolische kerk. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten bij het ongeluk in Hoogezand
Hulpdiensten bij het ongeluk in Hoogezand © Gijs Bouwman/112 Groningen
13:30

Keukenbrand loopt goed af in Stad

In een woning aan de Acacialaan in de stad-Groninger wijk Selwerd heeft een keukenbrand gewoed. De oorzaak was een pannetje dat op het vuur stond en door de bewoners vergeten was. Buren hoorden het rookalarm afgaan en waarschuwden de brandweer.
Volgens een brandweerwoordvoerder waren de bewoners niet thuis en raakte niemand gewond. Stichting Salvage helpt de bewoners bij het afwikkelen van de schade.
Brandweer en politie helpen bij de afwikkeling van de keukenbrand aan de Acacialaan in Groningen
Brandweer en politie helpen bij de afwikkeling van de keukenbrand aan de Acacialaan in Groningen © Daan Eeringa