Oldambt biedt tegenwicht aan plannen OZG

WINSCHOTEN - De gemeente Oldambt presenteerde woensdagmiddag de plannen voor het behoud van ziekenhuiszorg in Winschoten.
Oldambt probeert daarmee tegenwicht te bieden aan de Ommelander Ziekenhuisgroep die het ziekenhuis in Winschoten wil sluiten. Ook een plan waarin de ziekenhuiszorg slechts gedeeltelijk uit de Molenstad verdwijnt is uitgewerkt.
Oldambt wil dat het Lucas Ziekenhuis in het centrum blijft. Opmerkelijk is dat de onderzoeksbureau's die de mogelijkheid daarvan moesten onderzoeken, op eigen initiatief ook een plan uitwerkten waarbij een nieuw ziekenhuis langs de A7 wordt gebouwd. Wel zou er dan voor minder ingewikkelde behandelingen een zogeheten satellietziekenhuis in het centrum moeten blijven. In beide plannen is ook een zorgboulevard opgenomen waarin plaats is voor huisartsen, fysiotherapeuten, een apotheek en een revalidatiecentrum.
De Ommelander Ziekenhuisgroep wil helemaal uit Winschoten weg en zich vestigen langs de A7 in Zuidbroek nabij de Van der Valk locatie. Daar zou de bereikbaarheid veel beter zijn en kan er op zorggebied lucratief worden samengewerkt met het horecaconcern. De directie van de Ommelander Ziekenhuisgroep was, hoewel uitgenodigd, opvallend afwezig bij de presentatie.