Polling in derde ronde WK uitgeschakeld door tweevoudig wereldkampioene

Kim Polling op archiefbeeld
Kim Polling op archiefbeeld © ANP
Kim Polling is tijdens de wereldkampioenschappen judo in Qatar niet verder gekomen dan de derde ronde in de klasse tot 70 kilogram. De 32-jarige judoka uit Zevenhuizen werd uitgeschakeld door de tweevoudig wereldkampioene Barbara Matic uit Kroatië.
Voor Polling was het een bijzonder WK, omdat ze een jaar geleden een kind kreeg en voor het eerst als moeder meedoet aan dit toernooi.

Sterk begin

Polling begon sterk in Doha. In haar eerste partij tegen de Australische Aoife Coughlan maakte ze na ruim een minuut een waza-ari, gevolgd door een succesvolle houdgreep, waardoor ze de partij met ippon won van de nummer tien van de wereldranglijst. Zelf staat Polling 29ste.
Tegen de Marokkaanse Assmaa Niang (nummer 48) van wie ze vier keer eerder won, scoorde ze al gauw een waza-ari om het vervolgens met een armklem af te maken.

Tweevoudig wereldkampioene

In de derde ronde trof ze de nummer één van de wereldranglijst, Barbara Matic uit Kroatië, die de afgelopen twee edities de wereldtitel pakte. Opvallend gegeven is dat Polling alle voorgaande zeven ontmoetingen met de Kroatische won. De enige WK-medaille van Polling dateert uit 2013, toen ze brons pakte in Rio de Janeiro.

Waza-ari?

Deze keer ging het anders tussen beide topjudoka's. Polling begon nog wel overweldigend met een waza-ari. Althans zo leek het, want de score werd later ingetrokken. Matic maakte het later af met een waza-ari en vervolgens een ippon, waardoor het toernooi voor Polling eindigde.