Hennie Sanders blijft toch verbonden aan Ommelander Ziekenhuis

Hennie Sanders
Hennie Sanders © Marco Grimmon/RTV Noord
Hennie Sanders verlengt haar contract bij het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Ze had het stokje als ‘ziekenhuisbaas’ vorig jaar al overgedragen en zou per 1 juli definitief afscheid nemen, maar zover komt het niet.
‘Het is een onverwachte, maar wel een hele mooie wending’, zegt Sanders enthousiast.

Onverwachte wending

Sanders zit op dit moment in de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Dat is het hoogste bestuursorgaan binnen een organisatie. Sanders is daarin verantwoordelijk voor onder andere de financiën, maar bijvoorbeeld ook voor de digitalisering.
Sanders, nu 63 jaar, was al druk bezig met nadenken over de toekomst. ‘Ik had dat een paar weken geleden al op LinkedIn gezet en was mij stevig aan het oriënteren op een andere uitdaging, maar toen kwam deze vraag vanuit het ziekenhuis. Leuk, hè? Dat vind ik heel mooi. Het voelt van beide kanten helemaal goed en de samenwerking met Bas Wallis de Vries loopt super.’ Hij is op dit moment de ziekenhuisbaas in Scheemda.
Tot wanneer haar nieuwe contract loopt, wil ze niet zeggen. ‘Die datum hou ik voor mijzelf. Het is gewoon een tweede termijn. Je weet toch nooit hoe het leven loopt, dat zie je nu ook wel weer. Maar het is een substantiële periode waarin ik blijf. We gaan mooi zo door.’

Zonnepark?

Sanders kwam in augustus 2021 in het nieuws toen RTV Noord er achter kwam dat zij achter gesloten deuren haar best deed voor de komst van een megazonnepark in Winschoten. Betrokkenen voerden gesprekken met haar, maar mochten daar niets over naar buiten brengen.
Het zonnepark moest 250 hectare groot worden en zou het ziekenhuis twintig miljoen euro opleveren. Dat geld kon het ziekenhuis betalen om schulden af te betalen en zich door te ontwikkelen.
De gemeenteraad van Oldambt zag er niks in en blokkeerde het plan. Op de vraag of zij nogmaals haar best gaat doen voor een zonnepark, moet ze hard lachen. Vervolgens: ‘In mei komen er zonnepanelen op het dak van het ziekenhuis te liggen en we zijn druk bezig met een overdekte parkeerplaats met daarop zonnepanelen.’
Volgens Sanders heeft het ziekenhuis geen megazonnepark meer nodig. ‘Ik kan er niet te veel op vooruitlopen, want het jaarverslag moet nog besproken worden. Maar wij zullen een mooi positief resultaat hebben. Het is nu de taak om het ziekenhuis verder te ontwikkelen. Ik voel me superfit en energiek om daar een bijdrage aan te leveren.’