Primera in Leek overvallen, verdachte nog spoorloos

De Primera in Leek
De Primera in Leek © Persbureau Meter
Bij een vestiging van Primera aan de Bosweg in Leek heeft donderdag rond 15.00 uur een overval plaatsgevonden. Een medewerker is hierbij bedreigd met een wapen, maar raakte niet gewond. De verdachte is na de overval gevlucht.
Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt. De politie zocht na de overval in de omgeving van Landgoed Nienoord, naar de dader maar staakte die zoekactie rond 18.30 uur. Volgens een omstander werd het bosgebied daarna weer vrijgegeven en wordt op andere plekken verder gezocht.
Bij de zoekactie waren onder meer een helikopter en een arrestatieteam van de politie betrokken.
Bekijk hier beelden van de zoektocht naar de verdachte:
Zoektocht naar verdachte Primera-overval Leek

Politie zoekt jonge verdachte

De politie vroeg via Burgernet om uit te kijken naar een blanke man van circa 17 à 18 jaar. Hij is rond de 1.77 meter lang en draagt een zwarte jas met capuchon, een zwarte broek en zwarte Nike-schoenen.
Hij kan best via een plank over een sloot zijn gekomen en al weg zijn
Geert Pruiksma - Museumdirecteur Nienoord

Landgoed Nienoord afgesloten

Landgoed Nienoord werd vanwege de zoekactie naar de verdachte volledig afgezet. Museumdirecteur Geert Pruiksma heeft in het historische pand al ruimtes gecontroleerd en afgesloten.
'Als je zeker weet dat iemand ergens niet is, dan kan je dat beter afsluiten. Dat doen we niet uit angst, maar zo voelen mensen zich hopelijk toch veiliger', zegt de directeur, die vooral hoopt dat de medewerkers van de Primera er niets aan overhouden. 'Dat zijn zulke lieve mensen, die iedereen in het dorp kent.'
Politie bij de ingang van Landgoed Nienoord
Politie bij de ingang van Landgoed Nienoord © Geert Pruiksma
Pruiksma zag flink wat mensen om het landgoed staan. 'Ik verbaas me erover dat er nog zo'n oploop is aan de ingang.' Naast toeschouwers staat er ook veel politie, en zijn alle paden en lanen van het landgoed afgesloten. 'Maar', zegt Pruiksma, 'het gaat om meerdere hectares, hij kan best via een plank over een sloot zijn gekomen en al weg zijn.'