liveblog | 12 mei

112-nieuws vrijdag 12 mei: Bestuurder ongeval onder invloed • Giertank in de sloot • Getuigen overval gezocht

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 mei, 17:40 uur
17:40

Giertank op de kop in de sloot in Niekerk

Langs de Millinghaweg in Niekerk is vrijdagmiddag een giertank op de kop in de sloot terecht gekomen. De bestuurder van de trekker kwam waarschijnlijk in de zachte berm terecht, waarna de vol beladen en topzware giertank omkieperde.
Volgens een aanwezig 112-fotograaf kwam de bestuurder met de schrik vrij. De gier wordt overgepompt in een andere giertank.
De giertank in de sloot
De giertank in de sloot © Persbureau Meter
17:35

Voorzorgslanding op vliegveld Eelde

Een Noorse Cirrus heeft vrijdagmiddag een voorzorgslanding moeten maken op Groningen Airport Eelde. Het toestel was een half uur eerder vanaf Eelde vertrokken richting Noorwegen.
Wat er precies aan de hand was is niet bekend.
De Noorse Cirrus keerde terug
De Noorse Cirrus keerde terug © Persbureau Meter
15:00

Bestuurder ongeluk Opende verdacht van rijden onder invloed

De bestuurder van de auto die woensdagavond betrokken was bij een ongeluk in Opende is door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen. De 33-jarige man uit Grootegast testte bij een blaas- en speekseltest positief op drugs. 'Het monster wordt naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd voor een definitieve uitslag', meldt de politie.
Bij het ongeluk op de Parkweg raakten een 24-jarige vrouw en een jong kind gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog onderzocht.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval in Opende
Hulpdiensten op de plek van het ongeval in Opende © ProNews
13:15

Politie zoekt getuigen van overval Primera Leek

De politie is nog altijd op zoek naar de dader van de overval op de Prima aan de Bosweg in Leek. In de winkel werden donderdag twee medewerkers met een wapen bedreigd. Daarbij raakte niemand gewond. De dader vluchtte op de fiets richting de Nienoordshaven, maar een zoekactie van de politie leverde niets op.
De politie roept getuigen en mensen met camerabeelden op zich te melden. De verdachte is een man van ongeveer 18 jaar en 1.70 á 1.80 meter lang. De man droeg een stoffen masker voor zijn gezicht. Hij is weggefietst op een zwarte fiets met rode letters van het merk Stella. Op de site van de politie is het uitgebreide signalement te vinden.
10:50

Auto rijdt tegen huis in Eelde

Een automobilist is tegen een huis aan de Hornstukken in Eelde gereden. Volgens RTV Drenthe is de gevel van het huis beschadigd geraakt. Ook zitten er scheuren in de binnenmuren van het huis. Er kwam een ambulance ter plaatse, maar volgens een aanwezige 112-fotograaf hoefde de bestuurder niet mee naar het ziekenhuis.
De schade aan de woning in Eelde
De schade aan de woning in Eelde © Persbureau Meter