liveblog | 13 mei

112-nieuws zaterdag 13 mei: Einde feest na twee evacuaties Martiniplaza • Jongen (14) uit Leens terecht

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 15 mei, 06:12 uur
zaterdag 13 mei
23:25

Einde feest na tweede ontruiming Martiniplaza

Martiniplaza in de stad Groningen is zaterdagavond twee keer ontruimd tijdens het discofeest 'Back to the disco'. Volgens een aanwezige was beide keren de luchtcirculatie de reden.
'En nu is het gewoon einde feestje', verzucht een feestganger op Twitter na de tweede ontruiming. Na de eerste evacuatie, rond 22:00 uur, mochten de discogangers na een klein half uurtje weer naar binnen. Na de tweede keer was het echt voorbij.
De discogangers moesten na de eerste ontruiming een klein half uurtje buiten wachten
De discogangers moesten na de eerste ontruiming een klein half uurtje buiten wachten © 112Groningen
22:15

Jongen (14) uit Leens weer terecht

De veertienjarige jongen uit Leens, die sinds afgelopen donderdag werd vermist, is weer terecht. 'Hij is in goede gezondheid aangetroffen', laat de politie weten.
22:00

Martiniplaza korte tijd ontruimd tijdens discofeest

Martiniplaza is zaterdagavond even ontruimd geweest tijdens het discofeest 'Back to the disco'. Alle aanwezigen moesten het gebouw verlaten.
Volgens een aanwezige zou de evacuatie met de luchtcirculatie van doen hebben. Na twintig minuten mochten de discogangers weer naar binnen.
17:15

Politie slaat feestartikelendief in de boeien

De politie heeft zaterdagmiddag op de Grote Markt in Stad een feestartikelendief in de boeien geslagen. Het personeel van de SoLowXXL store had de man betrapt, waarna beveiligers de man aanhielden. De politie nam hem mee naar het bureau.
De verdachte wordt geboeid afgevoerd
De verdachte wordt geboeid afgevoerd © 112Groningen
17:00

Jongen (14) uit Leens al twee dagen vermist

Sinds donderdag 11 mei wordt een veertienjarige jongen uit Leens vermist. Hij is in die plaats die dag om 16.30 uur voor het laatst gezien. 'Mogelijk is hij vertrokken in de richting van Winsum of Groningen', denkt de politie.
'Hij is te herkennen aan een slungelig postuur, zwarte parka-achtige jas, zwarte rugzak en witte schoenen. Hij verplaatst zich mogelijk op een omafiets, zwart/roest van kleur', zegt de politie in een opsporingsbericht.
13:30

Auto vat vlam in Bad Nieuweschans

Aan de Hoofdstraat in Bad Nieuweschans is een auto uitgebrand. Het is niet bekend hoe de wagen vlam heeft kunnen vatten. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te doven.
De brandweer bluste het vuur
De brandweer bluste het vuur © 112Groningen.nl
09:20

Inwoners Sappemeer horen mysterieuze knallen

Inwoners van Sappemeer en omgeving zijn vrijdagavond rond 23.00 uur meermaals opgeschrikt door knallen. Mensen omschrijven het geluid op social media als 'het leegschieten van een machinegeweer'. De politie laat zaterdagochtend weten ook meldingen over de knallen te hebben gekregen.
Agenten hebben in verschillende straten in onder meer de Bloemenbuurt en de Noorderstraat in Sappemeer onderzoek gedaan. Daarbij zijn volgens een politiewoordvoerder geen sporen, zoals hulzen of vernielingen, aangetroffen.
De politie vermoedt dat de knallen werden veroorzaakt door race-uitlaten van auto's. Mensen met meer informatie wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Bebouwde kom Sappemeer
Bebouwde kom Sappemeer © Venema Media
vrijdag 12 mei