FC Groningen klopt SC Veendam

MUSSEL - FC Groningen heeft de oefenwedstrijd tegen SC Veendam zaterdagmiddag met 4-0 gewonnen. Het duel tussen de twee Groninger profclubs trok 2100 toeschouwers naar het veld van amateurvereniging SV Mussel.
De FC kwam na een kwartier op voorsprong. Verdediger Jonas Ivens kopte raak uit een corner: 1-0. Tim Sparv zette na een klein half uur de 2-0 op het scorebord, eveneens uit een corner.
SC Veendam leek in de slotfase van de eerste helft terug in de wedstrijd te komen. Een mooie aanval van Haaye Feenstra en Angelo Cijntje werd door nieuwkomer Jonathan Opoku goed afgerond, maar de spits stond net buitenspel.
Kort erna zorgde Nicklas Pedersen voor de 3-0. Een aanval via Dusan Tadic en Johan Kappelhof werd door Tim Matavz knap voor het doel gelegd. Na de rust legde Femi Ajilore voor de vierde goal achter doelman Ben Meedendorp, die onder de lat stond vanwege het vertrek van Peter van der Vlag naar Go Ahead Eagles.
Petter Andersson werd al na een kleine tien minuten gewisseld. "Hij had in de warming-up in de grond getrapt en had daar nog wat last van", zei Pieter Huistra. "We wilden geen risico's nemen. Zo te zien is het niets ernstigs."
De Griekse spits van SC Veendam, Panagiotis Rampavilas bleef buiten de lijnen vanwege een lichte liesblessure.