liveblog | 14 mei 2023

112-nieuws zondag 14 mei: Voetganger gewond na aanrijding in Stad • Fietser gewond na aanrijding in Sint Annen

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2023, 13:30 uur
13:30

Voetganger gewond na aanrijding op Prinsesseweg in Stad

Op de Prinsesseweg in Groningen is een voetganger aangereden. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Het slachtoffer is gewond geraakt en wordt door ambulancepersoneel behandeld. Vanwege de hulpverlening is de weg afgezet.
De politie heeft de Prinsesseweg in Groningen afgezet zodat ambulancemedewerkers hulp kunnen verlenen
De politie heeft de Prinsesseweg in Groningen afgezet zodat ambulancemedewerkers hulp kunnen verlenen © 112 Groningen
13:10

Fietser naar ziekenhuis na aanrijding met automobilist in Sint Annen

Een fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist op de Hoofdweg in Sint Annen. Het slachtoffer is na behandeling door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.
Ambulance en politie verlenen hulpverlening op de Hoofdweg in Sint Annen
Ambulance en politie verlenen hulpverlening op de Hoofdweg in Sint Annen © Remco van den Berg/112 Groningen
13:00

Automobilist gewond na uitwijkmanoeuvre voor ree

Een automobilist is tegen een boom aangereden op de Nulweg bij Ter Apel. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zijn auto raakte total loss. Volgens een omstander heeft de automobilist na het ongeluk verklaard dat hij moest uitwijken voor een overstekende ree.
Een berger haalt de auto weg
Een berger haalt de auto weg © Van Oost Media
07:20

Automobilist spoorloos na ongeval in Opende

Aan de Peebos in Opende is een auto in een sloot naast de weg beland. Omwonenden werden opgeschrikt door de klap en alarmeerden de hulpdiensten. De auto lag op de zijkant in de sloot en heeft twee bomen geraakt. De politie trof niemand meer aan bij de auto en is op zoek naar de bestuurder. Het is niet bekend of er nog meer personen in de auto zaten.
Bestuurder van de auto is niet aangetroffen
Bestuurder van de auto is niet aangetroffen © ProNews
07:00

Overvaller overmeesterd in Stad

Een nachtwinkel aan de Paterswoldseweg in Groningen is zaterdagnacht overvallen. Een 40-jarige man uit Groningen kwam de zaak binnen en bedreigde een medeweker en een klant met een vuurwapen, dat achteraf een nepwapen bleek te zijn. De overvaller kon worden overmeesterd en worden overgedragen aan de politie. De Stadjer raakte lichtgewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Een van de mannen, die de overvaller aanhield, raakte ook lichtgewond. Hij kon door ambulancepersoneel worden behandeld.
Onderzoek door de politie in de winkel
Onderzoek door de politie in de winkel © 112Groningen