Donar zet belangrijke stap richting finale na overtuigende zege in Den Bosch

Donar en Heroes tegenover elkaar op archiefbeeld
Donar en Heroes tegenover elkaar op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben zondagmiddag in Den Bosch het derde duel in de halve finale van de play-offs met dertien punten verschil gewonnen van Heroes: 65-78. Hierdoor staat het 2-1 voor de Groningers in de best-of-five-serie en kan Donar zich dinsdagavond in eigen huis plaatsen voor de finale.
De ploeg van coach Andrej Stimac begon goed aan de wedstrijd en nam tegen het einde van het eerste kwart een lichte voorsprong, dankzij knappe driepunters van Viktor Gaddefors en Leon Williams: 21-24.
In het tweede bedrijf liep Donar nog een punt uit, mede dankzij Clay Mounce, die tot de rust goed was voor acht punten. Donar had vooral een beter schotpercentage en erg weinig balverlies (slechts drie keer). Bij rust stond het 34-38.

Donar loopt uit

Na rust liepen de Groningers al snel uit naar een voorsprong van tien punten (34-44). Aan het einde van het derde kwart was het verschil zelfs dertien punten: 47-60.
Donar was op alle fronten beter. In het laatste kwart liep Donar nog verder uit. Binnen twee minuten was het verschil zelfs twintig punten (47-67).

Topscorers

Viktor Gaddefors was de grote man aan de kant van Donar met 24 punten. Clay Mounce maakte er zeventien. Steph Branch was goed voor tien punten. Chris-Ebou Ndow was topscorer aan de kant van Heroes met 22 punten.

Programma

De volgende wedstrijd van de best-of-five-serie is dinsdagavond vanaf 19.30 uur in Martiniplaza. Dat duel is weer live te zien via een stream op deze website.
Donar bereikt dan bij winst de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Bij verlies volgt er donderdag een vijfde en beslissende wedstrijd in Den Bosch.