FC Groningen - Ajax wordt dinsdag zonder publiek uitgespeeld

In de zevende minuut werden de eerste serie rookbommen op het veld gegooid
In de zevende minuut werden de eerste serie rookbommen op het veld gegooid © RTV Noord
De zondag gestaakte competitiewedstrijd tussen FC Groningen en Ajax wordt komende dinsdag zonder publiek uitgespeeld. Om 15.00 uur gaat het duel in een leeg stadion verder. Er zijn nog iets meer dan 80 minuten te spelen. De stand is nog 0-0.
FC Groningen - Ajax werd zondag in de openingsfase tot twee keer toe stilgelegd nadat rookbommen op het veld waren gegooid. Ook rende een gemaskerde jongeman het veld van de Euroborg op met in zijn handen een spandoek met daarop een tekst gericht aan de directie van Groningen.

Reglementen

Nadat voor de tweede keer vuurwerk was gegooid, besloot scheidsrechter Jeroen Manschot om het duel in lijn met de aangescherpte reglementen van de KNVB te staken. FC Groningen degradeerde vorige week uit de Eredivisie. Enkele toeschouwers zorgden er zondag moedwillig voor dat het duel met Ajax al na negen minuten moest worden beëindigd.

Verbijsterde Gudde

Algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde zegt dat hij de afgelopen dagen verschillende signalen heeft gekregen dat er acties zouden worden gehouden. Hij zegt er vooraf alles aan gedaan te hebben om dit scenario, het staken van de wedstrijd, te vermijden. Hij is verbijsterd dat het toch weer mis is gegaan, zo zei hij direct na de wedstrijd.

Ajax geeft supporters geld terug

Ajax geeft de supporters die zondag mee waren gereisd naar FC Groningen hun geld terug. 'Ajax neemt de lasten over van de uitsupporters die vandaag het duel bezocht hebben. Zij ontvangen deze week meer informatie', meldt de Amsterdamse club.