Badmintonclub AMOR gaat niet verder in de eredivisie

Een shuttle en badmintonracket
Een shuttle en badmintonracket © ANP
Het eerste team van badmintonclub AMOR uit Groningen trekt zich terug uit de eredivisie. Het gevolg is dat een deel van de spelers afscheid moet nemen van de studentenverening.
Vier jaar geleden promoveerde de Groninger Studenten Badminton Club Alles Met Ons Racket naar het hoogste niveau in Nederland. Elk seizoen daarna eindigde het team op de laatste plaats. Maar van degradatie was nooit sprake om dat er geen kandidaten uit de eerste divisie waren die wilden promoveren. De spelers geven al langere tijd aan niet verder te willen in de eredivisie.

Spelers de dupe

De enige mogelijkheid die Badminton Nederland, de nationale bond, kon bieden was het terugtrekken van het volledige team. Het gevolg daarvan zou zijn dat de spelers in de tweede divisie verder gaan. Maar daar wil de vereniging niet aan. De andere teams zouden dan ook in een klasse lager moeten spelen.
'Een dergelijke beslissing hebben wij niet kunnen nemen. Je dupeert dan een hele groep spelers van de club die allemaal lager moeten spelen. Dat is voor ons geen optie. We hebben veel jonge spelers die uitstekend presteren op hun huidige niveau', zegt coach Joost Quant.

Wrang

Van het enthousiasme over de promotie in 2019 is inmiddels weinig meer over. Het 'gevangen' zitten in de eredivisie heeft zijn weerslag gehad op de vereniging, vrijwilligers en spelers. Volgens de vereniging is er de afgelopen jaren veelvuldig contact geweest tussen AMOR en de bond.
Alle voorstellen om de ontstane situatie op te lossen werden aan de kant geschoven. De studentenclub verwijt de bond dat er geen reflecterend vermogen is en dat de bond zich passief opstelt. 'Het is wrang dat het zo moet eindigen', stelt Quant.