Veldbestormer (27) tijdens FC Groningen-Ajax is weer op vrije voeten

De veldbestormer is gepakt door veiligheidsmensen van FC Groningen
De veldbestormer is gepakt door veiligheidsmensen van FC Groningen © Cor Lasker/ANP
De man die zondagmiddag tijdens de wedstrijd FC Groningen-Ajax het veld op rende, heeft de nacht in de cel doorgebracht. Het gaat om een 27-jarige Groninger. Hij werd door de politie aangehouden, omdat hij zich niet kon identificeren. De man is maandagmorgen vrijgelaten.
De wedstrijd werd gestaakt nadat de Groninger - met een spandoek gericht tegen het bestuur - over de grasmat van de Euroborg rende en er meerdere rookbommen waren afgestoken.

Nog vijf aanhoudingen

Naast de veldbetreder werden nog vijf mensen aangehouden. Twee personen voor het bezit van vuurwerk, de overige drie aanhoudingen waren voor het niet voldoen aan de identificatieplicht, drugsbezit en openbaar dronkenschap.

'Geen grote ordeverstoringen'

Volgens een woordvoerder van de politie zijn buiten het stadion 'geen grote ordeverstoringen' geweest. Voor de gebeurtenissen binnen de Euroborg is FC Groningen verantwoordelijk. Als de club besluit aangifte te doen tegen bijvoorbeeld de gooiers van rookbommen, wordt het alsnog een politiezaak. 'Dat wordt dan waarschijnlijk beoordeeld als vernieling', zegt de woordvoerder.