RvC FC Groningen staat pal achter directeur Gudde

Stewards in de Euroborg nemen de schade op na de eerste serie rookbommen
Stewards in de Euroborg nemen de schade op na de eerste serie rookbommen © RTV Noord
De raad van commissarissen (RvC) van FC Groningen staat vierkant achter algemeen directeur Wouter Gudde. Dat laat RvC voorzitter Erik Mulder op eigen verzoek weten.
Aanleiding om nu naar buiten te treden met een statement is recente berichtgeving van de gemeente Groningen waarin ze zegt de supportersproblematiek niet meer alleen met Gudde te willen bespreken.
'Voor ons is de eerste stap dat we nu contact krijgen met de RvC van FC Groningen en zien welke maatregelen zij wil nemen', liet een woordvoerder van de gemeente maandagmiddag weten. De woordvoerder meldt dat ook met de directie van FC Groningen wordt gesproken, maar dat dit probleem breder moet worden geëvalueerd met mensen van de club.

Verbazing

'Ik was een beetje verbaasd om dat zo via de media te moeten vernemen', vertelt de voorzitter van de RvC van FC Groningen Erik Mulder. 'We hebben een groot probleem en dat moeten we met zijn allen te lijf gaan. Het is niet meer dan normaal om met partners in gesprek te gaan en dat heeft vanuit ons ook de hoogste prioriteit.'
'Ik wil wel benadrukken dat leden van de RvC helemaal geen beslissingsbevoegdheid hebben en dat we puur de directie controleren.' Volgens betrokkenen wil de gemeente dat RvC-lid Paul de Rook plaatsneemt bij de gesprekken tussen de club en burgemeester Schuiling. In het verleden was hij onder meer wethouder en hij zit sinds 2021 in de RvC van de voetbalclub.

'Club weer samen opbouwen'

'Ik denk dat het goed is om te benadrukken dat Wouter Gudde ons volste vertrouwen geniet en dat we met hem volgend seizoen ingaan', zegt Mulder. 'We gaan met hem de club weer opbouwen in de eerste divisie en is er geen enkele twijfel over zijn positie.'