liveblog | 16 mei

112-nieuws dinsdag 16 mei: Fietser gewond bij ongeluk Oldehove • Schuurbrand in Oude Pekela • Auto over de kop

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 16 mei, 16:30 uur
16:30

Automobilist en fietser botsen bij Oldehove

Op de Boventilsterweg bij Oldehove zijn dinsdagmiddag een automobilist en fietser op elkaar gebotst. Die laatste is volgens een omstander gewond geraakt. Een andere fietser die betrokken was, zou er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen.
Een aantal ambulances is aanwezig om hulp te verlenen en krijgt daarbij ondersteuning van medisch specialisten die met een traumahelikopter zijn opgeroepen. Een deel van de Boventilsterweg is voorlopig afgesloten voor verkeer.
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk © Persbureau Meter
12:45

Schuurbrand in Oude Pekela

Een schuur achter een woning aan de Spoetnikstraat in Oude Pekela is door brand verwoest. De brandweer heeft het vuur gedoofd en kon voorkomen dat de vlammen oversloegen. Volgens een aanwezige 112-fotograaf stond in de schuur onder meer een scooter.
De brandende schuur in Oude Pekela
De brandende schuur in Oude Pekela © Van Oost Media
06:55

Auto slaat over de kop in Ter Apel

Aan het Ruiten A kanaal Zuid in Ter Apel is dinsdagochtend een auto op de kop beland. De automobiliste is met hulp van de brandweer uit de auto gehaald. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.
De auto sloeg over de kop
De auto sloeg over de kop © 112 Groningen
06:15

Houtzagerij Stadskanaal in brand

Aan de Mandenmaker in Stadskanaal is in de nacht van maandag op dinsdag een houtzagerij/houthandel in vlammen opgegaan. De brand werd rond 02.45 uur ontdekt door een voorbijganger. Binnen enkele minuten was het pand volgens een 112-fotograaf ingestort. De brand was rond half vijf onder controle, waarna de brandweer begon met nablussen. Niemand raakte gewond. Hoe de brand ontstond, is niet bekend.
Het pand ging in vlammen op
Het pand ging in vlammen op © Persbureau Groningen