Zwembad Atlantis in Oude Pekela sluit deuren definitief

OUDE PEKELA - Voor zwembad Atlantis in Oude Pekela is het doek gevallen. De gemeenteraad van Pekela heeft dinsdag ingestemd met het voorstel van B&W om het zwembad per 1 januari volgend jaar te sluiten.
Het besluit is genomen, omdat openhouden van het zwembad de gemeente jaarlijks 550.000 euro zou gaan kosten. Dat is anderhalve ton meer dan het maximum van vier ton, dat met de gemeenteraad was afgesproken. Als een externe partij het zwembad wel voor vier ton per jaar kan exploiteren en zich op tijd meldt, dan wordt het besluit teruggedraaid.
Tien raadsleden stemden vóór; vijf tegen. GroenLinks, SP, VVD en drie van de vier SVP-ers stemden vóór sluiting. PvdA, CDA en 1 SVP-raadslid stemden tegen. Laatstgenoemde ging daarmee in tegen de 'eigen' wethouder Jaap van Mannekes, die in het verleden altijd gestreden heeft voor het openhouden van Atlantis.

Medewerkers houden hoop

De medewerkers van Atlantis leggen zich nog niet neer bij de sluiting van het bad. Ze hopen dat zich alsnog een exploitant meldt, die binnen het budget van de gemeente kan blijven. Dit moet wel binnen vijf maanden gebeuren, want op 1 januari 2012 valt definitief het doek.