VVD haalt bakzeil in debat over kabelbaan

GRONINGEN - De VVD in de Groninger gemeenteraad heeft weinig succes geboekt in het debat over de kabelbaan. De partij wilde met het debat de gemeenteraad achter uitspraken van wethouder De Vries krijgen, maar stond alleen.
De Vries verklaarde twee weken geleden in het Dagblad van het Noorden dat het gemeentebestuur meewerkt aan de komst van de kabelbaan als een onderzoek naar het vervoersmiddel positief uitpakt. Met de uitspraken probeerde de wethouder de VVD statenfractie tegemoet te komen in het debat over het Groninger Forum.
Woensdag wilde de VVD in de gemeenteraad de uitspraken van de wethouder in een motie bevestigd zien, maar de partij stond dus alleen. Volgens de andere partijen is de motie overbodig omdat er al een onderzoek naar de kabelbaan loopt.
Na intern beraad waarbij ook enkele VVD statenleden aanwezig waren trok fractievoorzitter Joost van Keulen de motie in. Overigens is de VVD toch tevreden over het verloop van het debat omdat het college opnieuw uitsprak dat er serieus naar het haalbaarheidsonderzoek wordt gekeken en daar was het ons allemaal om te doen, aldus van Keulen.