Noord Scoort #18: 'Avondje Donar' is uniek in Nederland

Zoals het publiek bij Donar basketbal beleeft, gebeurt het nergens.
Zoals het publiek bij Donar basketbal beleeft, gebeurt het nergens. © RTV Noord
Een avondje Donar is uniek. Het is de meest intense manier om basketbal in Nederland te beleven. Dat hoor je van spelers, analisten, publiek én tegenstanders. En de Noord Scoort van deze week probeert dat zo goed mogelijk in beeld te brengen.
Niiwino Geertsema was bij de thuiswedstrijd tegen de rivaal uit Den Bosch. Hij ziet hoe de trommelaars, de harde kern, de stadionspeaker en de fans warmlopen voor een prachtige wedstrijd. En de cheerleaders ook, die Niiwino laten ervaren wat de Donar-spelers bij de opkomst voelen.
'Ladies en gentlemen, Laaaaaance Jeterrrrrrrrrr'

Patatje met, frikandel en kroketten

Patatje met, frikandel of een kroketje. Dat zijn de populairste snacks bij het Donar-publiek. Niiwino Geertsema komt even buurten bij het horecapersoneel dat grote delen van een spectaculaire wedstrijd mist.
'Donar-fans zijn alleseters'

Mineurstemming

In Grootegast kunnen de dames van de plaatselijke FC kampioen worden. Maar dan moet er wel gewonnen worden.. en laat dat nou net niet zijn gebeurd.
Mineurstemming bij plaatselijke FC van Grootegast

De Koffiecorner wil zonder publiek

Net als de clubdirectie, gemeente, politie en andere instanties weet ook De Koffiecorner het niet meer. Moet de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta maar zonder publiek worden gespeeld om verdere problemen te voorkomen?
De Koffiecorner wil zonder publiek
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 15 mei

Bekijk ook: