Afgelopen: Overtuigend Donar plaatst zich voor de finale na prachtige zege op Heroes

Donar en Heroes tegenover elkaar op archiefbeeld
Donar en Heroes tegenover elkaar op archiefbeeld © JK Beeld
It's Donar time! De Groninger basketballers spelen vanavond in Martiniplaza voor de vierde keer op rij tegen Heroes Den Bosch. Bij winst op de Brabanders zijn de mannen van coach Andrej Stimac zeker van een plek in de finale tegen ZZ Leiden. Gaat het Donar lukken, of is een vijfde duel nodig? Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Kan Donar zich over enkele weken kronen tot kampioen van Nederland? Voor de jaarwisseling had niemand er een stuiver voor gegeven, maar hoe anders is dat nu. Donar is hót. De Groningers hebben een opmars gemaakt en verkeren momenteel in topvorm. Bij een overwinning vanavond rekent Donar definitief af met rivaal Heroes Den Bosch en kan het zich opmaken voor de finale tegen ZZ Leiden. Bij een verlies spelen beide ploegen komende donderdag een laatste duel in Den Bosch.
De Groningers zullen het moeten stellen zonder jeugdexponent Kjeld Zuidema, die met een blessure aan de kant staat. De jongeling zal dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Matchpoint

Het eerste duel van deze best-of-five ging verloren in Den Bosch. Donar was lang de betere partij, maar liet het lopen in het laatste kwart: 68-71. Thuis ging het de Groningers een stuk beter af. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, maar waar Donar in Brabant de touwtjes uit handen gaf, bleven de basketballers nu gedisciplineerd spelen. Het duel werd gewonnen: 69-60. Afgelopen zondag rekenden de mannen in blauwwit overtuigend af met de heren uit de vestingstad. In Den Bosch was Donar duidelijk de betere partij: 78-65. Matchpoint dus vanavond in MartiniPlaza.

De tegenstander

Bij Heroes is het uitkijken voor Austin Price. De Amerikaanse combo-guard is gemiddeld goed voor 24 punten. Net iets minder dan collega Chris-Ebou Ndow. De Noorse shooting guard gooit gemiddeld 28 punten bij elkaar.
Oud-Donar-coach Erik Braal, die vele successen kende in Groningen, zwaait de scepter bij Heroes. De Werkendammer verlengde eerder deze maand zijn contract nog met drie seizoen bij de Brabantse basketbaltrots.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.