liveblog | 17 mei

112-nieuws woensdag 17 mei: Autobrand bij Valthermond • Schuurbrand in Oostwold • Ongeval met scooter in Stad

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 17 mei, 23:45 uur
19:45

Autobrand bij Valthermond

Op de Hondsrugweg in Valthermond is woensdagavond in een busje brand uitgebroken. De bestuurder merkte tijdens het rijden dat er rook uit het dashboard kwam en zette de wagen langs de weg.
De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen het vuur en de rook schade aanrichtten aan de binnenkant van de auto. De brandweer tikte een zijruit eruit om de brand beter te kunnen blussen.
De weg is tijdelijk afgesloten.
Brandweerlieden blussen de autoband
Brandweerlieden blussen de autoband © Persbureau Meter
16:15

Drugspand Wildervank op slot

Een pand aan de Poststraat in Wildervank gaat een half jaar op slot omdat er een hennepkwekerij met 250 planten is ontdekt. Dat heeft burgemeester Berry Link van Veendam besloten.
Lees hier het volledige artikel.
15:45

Schuurbrand in Oostwold

Aan de Clingeweg in Oostwold staat een schuur in brand. De brandweer was snel ter plaatse en probeert het vuur onder controle te krijgen.
De voornamelijk houten schuur staat ver verwijderd van andere gebouwen in de omgeving. Hoe de brand in heeft kunnen ontstaan, is niet bekend.
De brandweer blust de schuurbrand
De brandweer blust de schuurbrand © 112Groningen
14:30

Ongeval met scooter in Stad

Op de rotonde Paterswoldseweg/C.G. Wichmannstraat in Groningen zijn een scooterrijder en een automobilist op elkaar gebotst. Hulpdiensten zijn ter plaatse, over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De afslag naar de C.G. Wichmannstraat is afgesloten voor verkeer.
Hulpdiensten zijn ter plaatse
Hulpdiensten zijn ter plaatse © Persbureau Meter
13:00

Auto belandt in sloot in Kropswolde

Vlakbij Beachclub Vifero aan de Strandweg in Kropswolde is een auto in een sloot terechtgekomen. Het is niet bekend hoe het met de inzittende(n) is. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse, waaronder een traumahelikopter die op het strand is geland. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.
De auto belandde in de sloot
De auto belandde in de sloot © Venema Media
12:15

Aanrijding tussen auto en scootmobiel

Op de rotonde S.O.J. Palmelaan/Damsport/Schaaksport in Groningen is een bestuurder van een scootmobiel gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. Omstanders hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer is vervolgens behandeld in de ambulance en meegenomen naar het ziekenhuis. De rotonde was deels gestremd. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.
Het ongeluk vond plaats op de rotonde
Het ongeluk vond plaats op de rotonde © 112 Groningen
11:10

Groningers (17 en 18) met rijdende coffeeshop opgepakt

De politie heeft dinsdag twee Groningers (17 en 18 jaar) aangehouden die een 'rijdende coffeeshop' runden. De politie kwam de mannen op het spoor dankzij drie anonieme meldingen. Het duo is opgepakt in de Semarangstraat in Stad. De mannen werden op heterdaad betrapt toen zij softdrugs verkochten. Ze hadden ook andere verdovende middelen (vermoedelijk harddrugs) bij zich. Het tweetal zit vast.
In beslag genomen drugs
In beslag genomen drugs © Politie