Finalisten HLDVG bekend

GRONINGEN - Zaterdag werd gedurende de dag bekend gemaakt welke 14 dorpen gaan strijden in de finale. De HLDVG-bus reed de hele dag door de provincie van finalist naar finalist.
De toer met de HLDVG-bus startte in Sellingen. De dorpen ontvingen hun toegangsbewijs tot de finale uit handen van Miss Groningen, Renee Brouwer. Dweilorkest De Post Its van Gruno's Postharmonie zorgden voor muzikale begeleiding en dorpsomroeper Sieger de Groot uit Zuidwolde was de ceremoniemeester.
De tellers gaan zaterdag weer op nul. De digitale stembus op www.hetleukstedorpvangroningen.nl gaat zaterdagnacht om 0.00 uur weer open voor de finale-stemming. Tussen 15 augustus en 1 september richten RTV Noord en het Dagblad van het Noorden hun schijnwerpers gedurende één dag volledig op ieder dorp. RTV Noord zendt de hele dag live uit vanuit dat dorp en in het Dagblad van het Noorden wijdt een hele pagina aan dat dorp. Op vrijdag 9 september vindt de grote finale plaats. Dan wordt bekend welk dorp zich Het Leukste Dorp Van Groningen mag noemen. Aankomst bus in Siddeburen