FC Groningen-supporters zijn zondag niet welkom in Arnhem

Het uitvak in Arnhem blijft zondag leeg
Het uitvak in Arnhem blijft zondag leeg © ANP
Vitesse laat komende zondag geen FC Groningen-supporters toe in GelreDome. Dat hebben de politie Arnhem, het Openbaar Ministerie, Vitesse en de gemeente Arnhem gezamenlijk besloten.
Het besluit is genomen nadat het duel van FC Groningen tegen Ajax afgelopen zondag na negen minuten gestaakt werd, meldt Omroep Gelderland. Hooligans gooiden rookbommen het veld op en een 27-jarige Stadjer betrad het veld.

Volksfeest

'Wij willen vooral dat voetbal een volksfeest is. Wij willen bij deze wedstrijd gewoon vaders en moeders met kinderen in het publiek. Wij willen niet meemaken dat de wedstrijd na 10 minuten gestaakt wordt', zegt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch.
Dat is een van de redenen waarom de supporters niet welkom zijn, schrijft Omroep Gelderland. De beslissing is ook genomen op basis van informatie van de politie van Groningen en FC Groningen zelf.

Sparta-thuis ook zonder publiek?

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen en Raad van Commissarissen-lid Paul de Rook spraken woensdag met burgemeester Koen Schuiling over de hooliganproblematiek. De gemeente Groningen beslist deze week over de vergunning voor het duel tegen Sparta op zondag 28 mei. Mogelijk wordt de laatste competitiewedstrijd weer in een leeg Euroborg gespeeld.