FC Groningen biedt gedupeerde supporters tegemoetkoming en excuses aan

Algemeen directeur Wouter Gudde staat RTV Noord te woord na het gestaakte duel tegen Ajax
Algemeen directeur Wouter Gudde staat RTV Noord te woord na het gestaakte duel tegen Ajax © ANP
FC Groningen biedt supporters de mogelijkheid om het bedrag van een gekocht kaartje vergoed te krijgen. Het gaat om 3/17e deel van de seizoenkaart en/of het volledige bedrag van een losse kaart voor de thuiswedstrijden tegen NEC, Ajax en Sparta.
De club schrijft in een persbericht 'de sterke behoefte te voelen een gebaar te maken richting haar trouwe supporters en sponsors'. Ook supporters die komend weekend naar het duel tegen Vitesse zouden gaan, krijgen hun geld terug voor de aangeschafte kaart.
Algemeen directeur Wouter Gudde geeft in een reactie aan dat afgesproken is dat de woordvoering bij de gemeente Groningen ligt. Hij wil daarom zelf niet inhoudelijk reageren op de hooliganproblematiek en verwijst naar het persbericht dat de club heeft gepubliceerd.

Leeg stadion

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Sparta Rotterdam op zondag 28 mei wordt gespeeld in een lege Euroborg. Eerder dit seizoen werden duels tegen NEC en Ajax gestaakt vanwege ongeregeldheden. Deze duels zijn in een leeg stadion uitgespeeld.
Dat is voor alle goedwillende echte supporters enorm teleurstellend, maar we achten deze maatregelen samen met de club noodzakelijk
Koen Schuiling - burgemeester van Groningen
Burgemeester Koen Schuiling van Groningen geeft aan dat er een opeenstapeling was van incidenten, intimiderend en dreigend gedrag. 'De striktere fouillering en inzet tegen gezichtsbedekkende kleding hebben niet geleid tot een afname van incidenten. We zijn samen met de club tot de conclusie gekomen dat gegeven de ernst er geen supporters meegenomen worden naar de uitwedstrijd tegen Vitesse en dat de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta zonder publiek gespeeld wordt.'
'Dat is voor alle goedwillende echte supporters enorm teleurstellend, maar we achten deze maatregelen samen met de club noodzakelijk', aldus Schuiling.

Formulier

Supporters die hun geld terug willen, kunnen vanaf maandag 22 mei om 13.00 uur een formulier invullen op de website van de club. FC Groningen vraagt supporters dit uiterlijk te doen op maandag 29 mei. Sponsoren krijgen apart bericht van de club.

Excuses

FC Groningen biedt in het persbericht haar 'oprechte excuses aan voor een uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet'. Komend seizoen speelt FC Groningen in de eerste divisie.