Twee spandoeken Ter Apel weggehaald: 'Vanwege de verkeersveiligheid' (update)

Eén van de twee weggehaalde spandoeken
Eén van de twee weggehaalde spandoeken © Marten Nauta/RTV Noord
Twee van de vijf spandoeken die afgelopen weekend zijn opgehangen in Ter Apel, zijn door de provincie Groningen verwijderd. De spandoeken hingen op het viaduct van de N366, en brachten volgens een woordvoerder de verkeersveiligheid in gevaar.
Met de spandoeken protesteerde de lokale burgerwacht tegen de overlast van asielzoekers die verblijven op het aanmeldcentrum van Ter Apel. Vooral asielzoekers uit veilige landen zorgen in het dorp regelmatig voor overlast.

Verkeersveiligheid

Volgens provinciale regels 'mogen er geen spandoeken worden opgehangen langs provinciale wegen of aan provinciale viaducten', laat een woordvoerder van de provincie weten. 'Dit is vanwege de verkeersveiligheid. Spandoeken kunnen losraken en op de weg of op langsrijdend verkeer terechtkomen. In overleg met de gemeente zijn de spandoeken daarom weggehaald.'
Spandoeken in Ter Apel
Spandoeken in Ter Apel © Marten Nauta/RTV Noord
Op andere plekken in Ter Apel hangen nog eens drie spandoeken. Die hangen op grond van de gemeente Westerwolde. De gemeente laat de spandoeken voorlopig hangen, laat een woordvoerder desgevraagd weten. 'Zolang er geen gevaarlijke situaties ontstaan laten we ze hangen. We gaan ervan uit dat de personen die de spandoeken hebben opgehangen deze zelf ook weghalen', zegt de woordvoerder.
Dit artikel is aangevuld met een reactie van de gemeente Westerwolde.