liveblog | 18 mei

112-nieuws donderdag 18 mei: Vliegtuigje over de kop in Oostwold • Auto in Stad vat vlam

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 mei, 09:45 uur
20:30

Twee gewonden bij ongeluk langs N378

Op een parallelweg van de Ingenieur WIC van Veelenweg (N378) bij Gasselternijveen zijn vanavond twee gewonden gevallen. Omstanders melden dat de slachtoffers op een quad of trike reden. Van de twee slachtoffers is er een ernstig aan toe, zegt de politie tegen RTV Drenthe. Een deel van de N378 is afgesloten vanwege politieonderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.
Hulpdiensten langs de N378
Hulpdiensten langs de N378 © Persbureau Groningen
17:00

Geparkeerde auto in Stad vat vlam

Aan de Verlengde Visserstraat in de Stad Groningen is donderdagmiddag door een nog onbekende reden brand uitgebroken in een auto die langs de weg geparkeerd stond. Hoewel de brandweer de brand snel onder controle had, raakte de auto flink beschadigd. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand was.
De brandweer blust de auto waarin brand was ontstaan
De brandweer blust de auto waarin brand was ontstaan © 112 Groningen
16:00

'Hooligans uit Groningen betrokken bij confrontatie Alkmaar'

Bij het station in Alkmaar is halverwege de middag een confrontatie geweest tussen groepen hooligans. Ingewijden zeggen tegen NH Nieuws dat het gaat om aanhangers van AZ en Cambuur tegen FC Groningen en West Ham United. Tegen laatstgenoemde club speelt AZ donderdagavond de return van de halve finale van de Conference League.
De politie van Noord-Holland is op de hoogte van de geruchten dat onder meer Groningse hooligans bij de wanordelijkheden zijn betrokken, maar kon dit desgevraagd niet bevestigen.
15:10

Auto botst tegen boom bij Sellingen

Op de Ter Apelerstraat bij Sellingen is een automobilist donderdagmiddag tegen een boom gebotst. Brandweer, ambulance en politie verlenen eerste hulp. Ook is de traumahelikopter ingezet. Meer informatie is op dit moment niet bekend.
De auto botste tegen een boom
De auto botste tegen een boom © Persbureau Groningen
12:25

Vliegtuigje over de kop bij vliegveld Oostwold

Een vliegtuigje is even na 12.00 uur over de kop geslagen bij vliegveld Oostwold in Oldambt. Volgens verslaggever Martin Drent is het vliegtuigje, een sportvliegtuigje van het type WACO, naast de baan beland tijdens het landen. 'Het vliegtuigje pakte wind mee en sloeg naar voren over de kop. Dat gebeurde niet met hele hoge snelheid.'
De piloot kon zelfstandig uit het vliegtuigje komen en raakte niet gewond. Het vliegveld werd door het incident tijdelijk gesloten, omdat het toestel met een verreiker moet worden afgevoerd.
Piloot komt met de schrik vrij nadat vliegtuigje over de kop slaat
12:00

Auto's vernield in Stad

In de stad Groningen hebben in de nacht van woensdag op donderdag enkele auto-inbraken en -vernielingen plaatsgevonden aan de Iepenlaan, Plataanlaan en Zernikelaan, zo laat wijkagent Siard Heidanus weten op social media. Daarbij roept hij getuigen op zich te melden bij de politie. Het is de laatste tijd vaker raak met vernielingen en inbraken bij auto's in Stad.
07:25

Kleine brand bij woonzorgcentrum in Haren

Bij woonzorgcentrum De Zonnehof aan de Nesciolaan in Haren is donderdagochtend een kleine brand uitgebroken. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de meterkast. Brandweerlieden hebben het pand geventileerd. Rondom het pand klonk het brandalarm. Zover bekend raakte niemand gewond.
Brandweer en politie aanwezig
Brandweer en politie aanwezig © Persbureau Meter