'PSV pakt door en legt bod op tafel voor Ricardo Pepi'

Ricardo Pepi is Utrecht-verdediger Luuk Brouwers te snel af
Ricardo Pepi is Utrecht-verdediger Luuk Brouwers te snel af © Orange Pictures/Pieter van der Woude
FC Groningen mag dan wel een allerbelabberst seizoen draaien, spelers die in positieve zin opvallen kunnen op de nodige belangstelling rekenen. Zo hoeft de zaakwaarnemer van Ricardo Pepi zich de komende tijd niet te vervelen. Ajax, Feyenoord en PSV werden al met Pepi in verband gebracht en de Eindhovenaren lijken nu te willen doorpakken.
Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Daarin stelt PSV-watcher Rik Elfrink volgens goed geïnformeerde bronnen rondom de Amerikaan dat PSV op korte termijn een miljoenenbod wil doen, om Pepi volgend seizoen in Eindhoven te laten spelen.
PSV kan zich komende zondag in het thuisduel met sc Heerenveen mogelijk al plaatsen voor de Champions League-voorrondes en als dat een feit is, kan een eventuele transfer volgens Elfrink in een stroomversnelling komen.

27 competitieduels, 12 goals

Pepi is in dienst van FC Augsburg, dat hem dit seizoen verhuurt aan FC Groningen. Ondanks dat de Groningers al het hele seizoen onderin bivakkeren, wist de Amerikaanse aanvaller zijn doelpunten te maken. In 27 competitieduels was hij tot dusver twaalf keer trefzeker en verzorgde hij drie assists.
Met ruim zestien miljoen euro is Pepi nog altijd de duurste aankoop in de geschiedenis van FC Augsburg, dat hem in de winter van vorig seizoen naar de Bundesliga haalde. Daar wist hij geen enkele keer tot scoren te komen, waarna FC Groningen hem in de zomer naar Nederland haalde als vervanger van Jørgen Strand Larsen.
Pepi liet eerder deze maand aan Voetbal International weten niets te zien in een langer verblijf bij Augsburg, omdat de Bundesliga-club zich niet aan gemaakte afspraken zou hebben gehouden. Naar verluidt verlangen de Duitsers zo'n tien à elf miljoen euro voor de spits, maar PSV hoopt hem voor minder naar Eindhoven te kunnen halen.