liveblog | 19 mei

112-nieuws vrijdag 19 mei: Auto's botsen op kruising bij Grijpskerk • Schennispleger aangehouden in Ter Apel • gekantelde vrachtwagen op Julianaplein

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 mei, 20:30 uur
20:30

Auto's botsen op kruising bij Grijpskerk

Op de kruising van de N355 en de N388 bij Grijpskerk zijn twee auto's op elkaar gebotst. Over de oorzaak is niets bekend. Volgens een aanwezige fotograaf werd één persoon naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk in Grijpskerk
Het ongeluk in Grijpskerk © ProNews
19:30

Medewerker bedreigd bij poging tot overval supermarkt Veendam

De Poiesz in Veendam is overvallen door zeker twee verdachten. Daarbij is een van de medewerkers bedreigd met een mes. De twee vluchtten ervandoor, maar werden door de politie aangehouden. Mogelijk waren er meer mensen bij betrokken.
Lees hier het hele verhaal.
15:30

Schennispleger aangehouden in Ter Apel

Een 27-jarige Algerijnse asielzoeker heeft donderdagavond aan de Markt in Ter Apel zijn geslachtsdeel laten zien aan meisjes. De man is aangehouden voor schennispleging en zit vast.
Tegelijkertijd was er onenigheid in een supermarkt in het dorp, zegt een woordvoerder van de politie. Daarbij is niemand aangehouden, maar de politie heeft drie betrokkenen meegenomen en teruggebracht naar het azc.
14:50

Mogelijk cameratoezicht bij Kardinge na reeks vernielingen

Op het parkeerterrein bij sportcentrum Kardinge in Stad zijn afgelopen nacht opnieuw meerdere auto's vernield. Het is voor de tweede keer in twee weken tijd dat geparkeerde auto's het daar moeten ontgelden. De politie en gemeente gaan praten over mogelijke maatregelen, waaronder cameratoezicht. Lees hier het hele bericht.
13:55

Fietser gewond bij ongeval op Peizerweg

Een fietser is gewond geraakt bij een ongeluk met een automobilist op de Peizerweg in Groningen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Voor de hulpverlening werd onder meer de traumahelikopter en een ambulance opgeroepen.
De traumahelikopter komt aanvliegen naar de Peizerweg in Groningen
De traumahelikopter komt aanvliegen naar de Peizerweg in Groningen © Remco van den Berg/112 Groningen
13:30

Brand Eemshotel Delfzijl onder controle

Het Eemshotel aan de Zeebadweg in Delfzijl is ontruimd na een brand op de benedenverdieping van het gebouw. Zeker één persoon is gewond geraakt. Het slachtoffer heeft bij het blussen van het vuur rook ingeademd en wordt behandeld door ambulancepersoneel.
Inmiddels is de brand onder controle, zegt de brandweer. Daarbij is een brandend voorwerp naar buiten gebracht. Volgens een woordvoerder heeft het hotel 'behoorlijk wat rook- en blusschade' opgelopen. Stichting Salvage helpt het hotel bij de schadeafwikkeling.
Omdat het gaat om een hotel en er zwarte rook uit een van de kamers kwam, schaalde de brandweer uit voorzorg op naar 'middelbrand'. Daarbij werden een extra tankautospuit en hoogwerker opgeroepen.
Het Eemshotel in Delfzijl is ontruimd
Het Eemshotel in Delfzijl is ontruimd © ProNews