Opnieuw meerdere auto's vernield bij Kardinge, politie denkt aan cameratoezicht

Een ingeslagen autoruit op de parkeerplaats van Kardinge, eerder deze maand
Een ingeslagen autoruit op de parkeerplaats van Kardinge, eerder deze maand © Patrick Wind/112Groningen
Op het parkeerterrein bij sportcentrum Kardinge in Stad zijn afgelopen nacht opnieuw meerdere auto's vernield. Het is voor de tweede keer in twee weken tijd dat geparkeerde auto's het daar moeten ontgelden.
In de nacht van 7 op 8 mei werden op het P+R-terrein zeker tien auto's opengebroken. Afgelopen nacht was het op diezelfde parkeerplaats opnieuw raak. De politie onderzoekt nog om hoeveel auto's het dit keer gaat en of er spullen gestolen zijn.

'Er is een trend ontstaan'

De vernielingen bij Kardinge staan niet op zichzelf. Ook aan de Ulgermaweg, hemelsbreed een kilometer verderop, zijn de afgelopen periode tot twee keer toe meerdere auto's opengebroken. Dat gebeurde bijvoorbeeld door de voorruit in te slaan. Of de vernielingen door dezelfde dader(s) zijn gepleegd, kan de politie nog niet zeggen.
Ook aan de Ulgersmaweg werden recent auto's vernield
Ook aan de Ulgersmaweg werden recent auto's vernield © Gijs Bouman/112Groningen
'Daar doen we nog onderzoek naar. Wel is duidelijk dat er een trend is ontstaan.' Zeker is wel dat vrijwel alle vernielingen op een zon- of feestdag zijn gepleegd. Mogelijk is dat onderdeel van de werkwijze van de daders, stelt de politie.
Wees je bewust van het risico en haal alle mogelijke buit eruit
Woordvoerder politie
Vanwege het vandalisme gaat de politie met de gemeente in gesprek over het nemen van maatregelen. 'Dan moet je denken aan het plaatsen van camera's', zegt een woordvoerder van de politie. 'Dat heeft een afschrikwekkend effect en het helpt ons bij het pakken van de daders.' De gemeente bevestigt dat over eventuele maatregelen wordt gesproken, maar kan daar verder niet op vooruitlopen.
Tot het zover is, adviseert de politie bestuurders hun auto zoveel mogelijk op een goed verlichte plek te zetten. 'Wees je bewust van het risico en haal alle mogelijke buit eruit.'