Gronings jeugdbasketbaltoernooi gaat door dankzij geslaagde crowdfunding

Foto van het toernooi in 2016
Foto van het toernooi in 2016 © Ugoku.nl
Het Holland Nordic Basketball Tournament had vijftienduizend euro nodig om door te kunnen gaan. Dat bedrag viel weg toen de gemeente Groningen de subsidie stopte. Via een doneeractie en hulp van sponsoren heeft de organisatie haar doel bereikt. In het pinksterweekend vindt het toernooi plaats in Vinkhuizen.
Door Jasper Schaank
Organisator Jeffrey Kraaijenhagen kan zijn geluk niet op en is volop bezig met de voorbereiding voor volgend weekend. Uiteindelijk is er met de online doneeractie 3500 euro opgehaald. Het overgrote deel van het benodigde bedrag kwam uiteindelijk van sponsoren. Een totaal van nét geen vijftienduizend euro, maar genoeg om met wat kunst- en vliegwerk door te kunnen gaan.

Toekomst van het toernooi

Dit jaar is het gelukt, maar volgend jaar is het maar weer de vraag. Kraaijenhagen is niet van plan om elk jaar een doneeractie te houden. Hij voorziet dat zo'n actie haar kracht verliest bij herhaling.
Dus wil de organisatie opnieuw aankloppen bij de gemeente. 'Direct na het toernooi gaan we evalueren. Het plan is om bij de gemeente, met de geslaagde actie in ons achterhoofd, aan te tonen dat er genoeg draagvlak is voor dit toernooi.'
Het Holland Nordic Basketball Tournament is het enige jeugdbasketbaltoernooi voor de internationale top in Nederland. Jaarlijks doen acht teams uit verschillende Europese landen mee. Het opgehaalde geld is vooral bedoeld om de deelnemende teams te voorzien van maaltijden en onderdak.