Van der Ree past trainingen FC Groningen aan: 'Het moet niet saai en negatief zijn'

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree
FC Groningen-trainer Dennis van der Ree © RTV Noord
FC Groningen neemt het zondag, zonder eigen supporters, op tegen Vitesse. Een wedstrijd die er niet meer toe doet. 'Je kunt jezelf in de kijker spelen.'
Met nog twee wedstrijden op het programma snakt iedereen bij en rondom FC Groningen naar het einde van de competitie. Afgelopen week besloot de gemeente Groningen in samenspraak met de club dat het de beste oplossing is om geen FC Groningen supporters meer toe te laten bij de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen. Om het troosteloze seizoen nog wat troostelozer te maken.

Zichzelf laten zien

Trainer Dennis van der Ree probeert zijn spelers de laatste weken te motiveren door te benadrukken dat ze zichzelf de komende twee wedstrijden kunnen laten zien. 'Je kunt jezelf in de kijker spelen en dat doe je niet alleen, maar met elkaar. Dus je moet wel als team op het veld staan', vindt de oefenmeester. 'Dat heb ik tegen Ajax teruggezien, dus daar was ik blij verrast mee.'

Leukere trainingen

De Rotterdammer heeft nadat degradatie een feit was de trainingen iets aangepast. Waar er voorheen veel op tactiek werd getraind, probeert Van der Ree de trainingen nu wat leuker te maken. 'Ik probeer de trainingen zo in te vullen zodat er ook leuke elementen inzitten, aangevuld met oefeningen richting de tegenstander. Daarvoor was je echt tactisch bezig, waar hele saaie momenten tussenzaten. Nu probeer je het goed te laten verlopen zodat toch iedereen met een soort van goed gevoel naar de wedstrijd gaat. Het moet niet saai en negatief zijn, dus je kunt het wel een soort van plezier noemen', zegt de afzwaaiende trainer.
'Het zijn niet de leukste weken, maar je moet als team op het veld staan'
Als er zaterdag tijdens de afsluitende training geen spelers geblesseerd raken, dan zal FC Groningen met dezelfde basisopstelling beginnen als tegen Ajax (2-3). Thijmen Blokzijl zit weer bij de selectie nadat hij afgelopen week, toen zijn teamgenoten tegen Ajax speelden, zijn economie-examen moest maken. Ricardo Pepi verliet tegen Ajax in de eerste helft geblesseerd het veld nadat hij een vinger in zijn oog kreeg, maar de Amerikaan heeft weer goed zicht en is in Arnhem weer van de partij.
Jetro Willems, Paulos Abraham, Michael Verrips, Liam van Gelderen en Damil Dankerlui zijn geblesseerd. Willems komt hoogstwaarschijnlijk niet meer voor FC Groningen in actie.

Vermoedelijke opstelling:

Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Vermoedelijke opstelling FC Groningen © RTV Noord