Noorderling: ik speelde online met Noorse moordenaar

GRONINGEN - Op de pc een spelletje spelen met Anders Breivik, de Noor die vrijdag tientallen mensen de dood injoeg. Een jonge Noorderling zegt dat hij dat deed, wekenlang en tientallen keren.
De gamer, die anoniem wil blijven, zou met Breivik het gewelddadige fantasyspel World of Warcraft hebben gespeeld. Hij zegt dat hij met Breivik in één 'guild' zat. Dat is een groep spelers die samen optrekken. De Noorderling zou tijdens het spel altijd even een praatje hebben gemaakt met de Noor, die zich online AndersNordic noemde. Ze spraken voornamelijk over het spel, maar ook over de thuissituatie van Breivik, zo zegt de gamer.
Vrijdag pleegde Anders Breivik twee moordaanslagen in Noorwegen, waarbij 76 mensen de dood vonden. Na het drama besefte de Noorderling via berichten op forums dat hij al die tijd te maken had met een toekomstig massamoordenaar.
De anonieme noorderling was niet de enige Nederlander met wie Breivik online gamede. Eerder werd bekend dat Jeroen Rink uit Noord-Holland ook met de Noor contact had.