Ronde van Spanje krijgt Gronings tintje

GRONINGEN - De Ronde van Spanje krijgt dit jaar een Gronings tintje. Mogelijk rijden Martijn Keizer, Tom-Jelte Slagter en Bauke Mollema alle drie de Vuelta. "Met z'n drieën in een ontsnapping, dat zou mooi zijn", zeggen Keizer en Mollema.
Het ticket van Slagter voor de Spaanse ronde lijkt zo goed als zeker. Hij kwam dit jaar ten val in de Giro d'Italia en moest al na vijf etappes de strijd staken. De Rabo-ploeg wil de eerstejaars prof uit Slochteren graag een tweede kans geven een Grote Ronde te rijden.
Ook zijn oude trainingsmaatje Keizer, nu rijdend bij Vacansoleil, maakt een grote kans om de Vuelta te rijden. De Muntendammer viel eerder dit jaar op het laatste moment buiten de Giro-ploeg. "Martijn maakt een goede kans om in Spanje te starten. Maar de selectie is nog niet definitief", zegt ploegbaas Daan Luijkx tegen RTV Noord.
Zowel Slagter als Keizer was de afgelopen weken in Italië op hoogtestage, ter voorbereiding op de Vuelta. Beiden rijden volgende week de Ronde van Polen.
Mollema is net terug uit de Tour de France. In de tweede week kreeg hij last van een luchtweginfectie, maar ging op weg naar de Alpen een aantal keren in de aanval. Hij werd tweede in de zeventiende etappe. De Rabo-renner uit Zuidhorn is nog niet volledig hersteld, maar heeft bij de ploegleiding aangegeven om na de Tour ook de Ronde van Spanje nog graag te willen rijden.
De Vuelta start dit jaar in Benidorm, vlakbij het Spaanse onderkomen van Mollema. De Ronde van Spanje duurt van 20 augustus tot en met 11 september. De eindstreep ligt in Madrid.