Opnieuw goud voor vrouwenteam Groningen Atletiek bij NK

De vrouwen van Groningen Atletiek (midden) vieren hun titel
De vrouwen van Groningen Atletiek (midden) vieren hun titel © Erik Dokter
Het vrouwenteam van Groningen Atletiek is Nederlands kampioen geworden. De titel van vorig jaar werd daarmee geprolongeerd.
Bij vijf van de zeventien onderdelen was een atlete uit Groningen de sterkste. Jetske van Kampen kwam op zowel de 1500 als 3000 meter als eerste over de finish. Leonie van Vliet (100 meter), Danara Stoppels (discus) en Wendy Koolhaas (kogelslingeren) zorgden ook voor de volle acht punten in hun disciplines.
Meerkampster Sofie Dokter, die vorig jaar deelnam aan het Europees kampioenschap, kwam twee keer in actie. Op de 100 meter horden klokte ze de tweede tijd. Bij het verspringen behaalde ze de vierde plaats.

Talent en ervaring

Het Groningse team bestaat uit een mix van talent en ervaring. De 16-jarigen Julia Dokter en Nynke Huitema zijn de jongsten. Koolhaas is de oudste van het stel met haar 43 jaar, maar nog altijd van grote waarde bij het kogelslingeren, getuige haar eerste plaats.
In totaal behaalde het team 114 punten. Dat was één punt minder dan vorig seizoen, maar ruim voldoende om de concurrentie achter zich te laten. De voorsprong op nummer twee, AV Sprint, was veertien punten.