liveblog | 21 mei

Lees terug: Vitesse laat geen spaan heel van FC Groningen: 6-0

FC Groningen heeft zondagmiddag op bezoek bij Vitesse een beschamende 6-0 nederlaag geleden. Dat gebeurde voor het grootste deel met een man minder, na een rode kaart voor doelman Peter Leeuwenburgh vlak voor rust. Lees hier het liveblog terug.
Laatst bijgewerkt: 21 mei, 16:44 uur
16:23

Lijdensweg FC Groningen ten einde

'90 | Joey Kooij blaast voor de laatste keer op z'n fluitje en daarmee is de lijdensweg van FC Groningen in Arnhem ten einde. Door doelpunten van Manhoef (3x), Meulensteen, Vidovic en Tronstad gaan de Groningers met 6-0 ten onder bij Vitesse, in wat voorlopig de laatste uitwedstrijd in de Eredivisie is geweest.
16:14

En daar is nummer zes

'84 | Vitesse waant zich in een speeltuin en mag ook het zesde doelpunt van de middag maken. Of, zoals analyticus Azing Griever het zegt: 'Je zit hier met tranen in de ogen naar de wedstrijd te kijken.' De zesde van Vitesse wordt gemaakt door wederom een invaller: Sondre Tronstad mag net buiten het doelgebied ongehinderd uithalen: 6-0.
16:05

Afstraffing

'73 | Vitesse komt vlak na de 4-0 ook op een 5-0 achterstand. Million Manhoef had het deze middag toch al op de heupen en doet nog maar eens een duit in het zakje. Hij wordt op rechts weggestuurd en komt in dezelfde situatie als met de 3-0 tegenover Bech Sørensen te staan. Manhoef trekt weer naar binnen en vindt wéér de korte hoek. De Boer is andermaal kansloos.
16:01

Vitesse maakt vierde van de middag

'70 | FC Groningen moet ook een vierde tegentreffer slikken. Vitesse mag de bal in overtalsituatie vrij rondspelen, tot aan het doelgebied van de Groningers. Toch vindt Vitesse-invaller Gabriel Vidovic een gaatje. Hij troeft Schreuders vrij eenvoudig af, snijdt het doelgebied in en vindt de lange hoek: 4-0.
15:55

FC Groningen wisselt driemaal

'63 | Of het tij nog te keren valt, is te betwijfelen, maar de Groningers wisselen na ruim een uur spelen driemaal. Johan Hove, Oliver Antman en Radinio Balker verlaten het veld en Joey Pelupessy, Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen komen binnen de lijnen.
15:47

Vitesse loopt verder uit

'55 | Vitesse komt nog voordat er een uur is gespeeld op een 3-0 voorsprong. Bech Sørensen laat zich eenvoudig aftroeven door Manhoef, die vanaf de rechtervleugel naar binnen trekt, de Deen eenvoudig uitkapt, en in de korte hoek raak schiet achter een kansloze De Boer: 3-0.
15:39

Niet scherp uit de kleedkamer

'47 | FC Groningen komt niet goed uit de kleedkamer. Radinio Balker speelde al een matige eerste helft en lijdt meteen na rust eenvoudig balverlies, waarmee hij Vitesse-aanvaller Kozlowski in balbezit brengt. De Pool heeft veel tijd om op doel te schieten, maar doet dat veel te slap, waardoor De Boer eenvoudig redding kan brengen.